DOMAĆICE IZ BOŽINJEVCA SKUPILE PREKO 100 HILJADA ZA JEDAN DAN: Pokazale svoje UMEĆE, sve zbog BOLESNE DARIJE
Božinjevce, Foto: Prinstcreen/Facebook/Bujanovačke

svaka čast!

DOMAĆICE IZ BOŽINJEVCA SKUPILE PREKO 100 HILJADA ZA JEDAN DAN: Pokazale svoje UMEĆE, sve zbog BOLESNE DARIJE

Akcija je organizovana u vidu humanitarnog štanda na kojem su se po simboličnoj ceni prodavali proizvodi od testa, slatkiši, kolači, osvežavajući napici

Objavljeno:

Na humanitarnom štandu Mesne zajednice Božinjevac održanom u ponedeljak na gradskom trgu u Bujanovcu za lečenje četvorogodišnje devojčice Darije Tašković koja boluje od teškog oštećenja očnog živca na oba oka, prikupljeno je 101.300 dinara, pišu bujanovacke.co.rs.

Dalibor Tasić, predsednik Mesne zajednice Božinjevac, zahvalio se svim učesnicima koji su doprineli da akcija uspe, a najviše domaćicama iz Božinjevca koje su se odazvale pozivu i napravile proizvode.

– Još jednom smo pokazali da smo solidarni i humani. Interesovanje građana je bilo dobro. Zadovoljni smo prikupljenim iznosom. Hvala svima i idemo zajedno do pobede za Darijin vid - poručio je Tasić.

Akcija je organizovana u vidu humanitarnog štanda na kojem su se po simboličnoj ceni prodavali proizvodi od testa, slatkiši, kolači, osvežavajući napici.

Bujanovački vatrogasci su svojom donacijom i ovoga puta pokazali da imaju veliko srce, a na apel za pomoć odazvali su se i brojni građani.

Trogodišnja Darija Tašković (4) iz Bujanovca boluje od teškog oštećenja očnog živca na oba oka i za njeno lečenje na klinici u Rusiji je potrebno 82.000 evra. Ona je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće i do 16. meseca njen razvoj je tekao bez ikakvih problema.

- Kad je Darija napunila dve godine, ustanovljena je retka dijagnoza Septo-optička displazija ili teška nerazvijenost očnog živca na oba oka. Ne samo što je retka, već ova dijagnoza obuhvata i niz drugih neuroloških oštećenja - ispričala je za Bujanovačke Darijina mama Marija.

Za Darijin vid, Darija Taskovic
foto: Budi human

Darija je prošle godine imala dve operacije na klinici u Rusiji i, po rečima mame Marije, neophodno je još minimum sedam operacija da bi napredak bio vidljiviji.

- Nakon operacija je bilo nekog pomaka u tom protoku od oka do mozga i jedina nada nam je ubrizgavanje aloplanta za regeneraciju očnog živca koji se radi samo na klinici u Rusiji - rekla je ona nedavno.

Za Darijin vid! Budimo Humani!

Pomozimo Dariji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1308 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1308 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001421580-11

Uplatom na devizni račun: 160-6000001422088-39

IBAN: RS35160600000142208839

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.