GORE MREŽE ZBOG CENOVNIKA IZ PIROTSKE POSLASTIČARNICE: Pazite samo koliko SADA KOŠTA KUGLA SLADOLEDA! (FOTO)
Cenovnik, Foto: Tviter

KRIZA

GORE MREŽE ZBOG CENOVNIKA IZ PIROTSKE POSLASTIČARNICE: Pazite samo koliko SADA KOŠTA KUGLA SLADOLEDA! (FOTO)

O poskupljenju, za medije su pričali i sami poslastičari iz Pirota

Objavljeno:

Godinama unazad veliki broj građana Srbije, zavideo je Piroćancima na ceni omiljene letnje poslastice, pošto je jedna kugla ovog najhladnijeg zadovoljstva, koštala tek deset dinara.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/SOSKuhinja/Kitchen

Ipak, prvo kriza izazvana korona virusom, te i sadašnje ekonomsko stanje izazvano ratnim dešavanjima u Ukrajini, podigli su cenu sladoleda, te sada u jednoj od poslastičarnica, cena jedne kugle sladoleda iznosi 30 dinara.

Ovo poskupljenje nije promaklo kako žiteljima Pirota, tako i korisnicima društvenih mreža, te je na tviteru osvanula cena sladoleda i to uz komentar "Znaš da je inflacija ozbiljna kad kugla sladoleda u Pirotu više nije dvadeset dinara."

Cenovnik
foto: Tviter

Ipak, u komentarima ispod objave, više pažnje je privukao kompeletni cenovnik poslastičarnice, ali i ponuda, poput "kačamak sladoleda". Naime, u Pirotu čak i pored poskupljenja, može da se pojede više kugli za sto dinara, što je u prestonici, ali i drugim većim gradovima Srbije, većinom nemoguća misija.

O poskupljenju, za medije su pričali i sami poslastičari iz Pirota.

- Naš sladoled nimalo se po ukusu ne razlikuje od onog u Beogradu, ali je ovde kupovna moć manja. Šest, sedam godina nismo podizali cenu sladoleda, koštala je kugla 10 dinara, a sada 20 do 30 dinara. A kod drugih ne znam da li je tako, jer po tim cenama možda i stoji - rekao je pre mesec dana u razgovoru za "Informer", poslastičar iz Pirota.

(Espreso / Informer/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.