"NA OVOJ SLICI SU PARADAJZ TURISTI I IMAM DA IM PORUČIM SAMO JEDNO" Srbi masovno dele ovu fotku, ŠTA KAŽETE? (FOTO)
Paradajz turizam, Foto: FACEBOOK/LIVE FROM GREECE

OSVANULO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

"NA OVOJ SLICI SU PARADAJZ TURISTI I IMAM DA IM PORUČIM SAMO JEDNO" Srbi masovno dele ovu fotku, ŠTA KAŽETE? (FOTO)

Ruku na srce, priznaćete da je tim, "paradajz turistima" kako ih pogrdno nazivaju, verovatno bolje nego nama. Oni su ipak na moru

Objavljeno:

Svake godine u ovo vreme ponovo se iz pepela rodi fraza "paradajz turisti" koja je se lako primi na ovo podneblje i koristi iznova i iznova. Međutim, jedna fotografija sa kratkim tekstom se ovih dana masovno deli društvenim mrežama i desio se obrt koji je malo ko očekivao.

Verovatno ste barem nekoliko puta čuli za "paradajz turiste". Ukratko, po nekom opštem shvatanju u njih spadaju uglavnom Balkanci koji sa porodicom krenu na more i sa sobom ponesu pun gepek hrane koju svi kolektivno donesu na plažu i tamo se goste kao na slavi. Ipak, postoji i druga strana ove fraze koju svi zaboravljaju i zbog toga se jedna fotografija širi Fejsbukom kao plamen.

Na grupi "Live from Greece" pojavila se fotka porodice koja uživa na plaži sa sendvičima u rukama, sa sledećim tekstom:

"Na slici vidimo tzv. "paradajz turiste" i to je nešto kao za podsmeh, omalovažavanje, za sramotu. Imam samo reči podrške za te roditelje koji uprkos lošoj finansijskoj situaciji uspevaju da nađu način da njihova deca odu na more, makar jedući ponešenu paštetu namazanu na hleb i paradajz. Bravo lavovi! Podrška za roditelje paradajz turiste", piše na fotografiji koju je lajkovalo preko 7.000 ljudi!

Paradajz turizam
foto: FACEBOOK/LIVE FROM GREECE

- Ovo je divna porodica i prelep je osećaj biti u takvom divnom maštom okruženju i slatko jesti šta god poneli iz kuće. To je blagoslov a ne sramota. To je srećna i okupljanja porodica. Svaka čast svakoj takoj divnoj porodici. To se zove bogatstvo.

- Legenda kaže da će ljudi jednom prestati gledati u tuđ: tanjir, krevet, novčanik. I onda srećno nastaviti svoj život.

- Za decu će biti korisnije tih 10 dana na moru nego 10 ručkova u nekom skupom restoranu. Koliko samo ima dece u Srbiji koja nikada nisu videla more. Podrška za roditelje i decu.

- Ta mazanja pašteta i ukusan paradajz, sendviči, lubenice... Sve te djakonije iz torbe, imaju svoju draž.

"Samo se vi meni smejte, ja sam paradajz turista level pro": Srbi otkrili šta sve nose u Grčku i izbila je opšta rasprava

- Nije bitno šta jedu, vidite koliko je ova slika lepa? Porodica na okupu, ima li išta lepše od toga? Lepša slika od bilo koje hrane iz luksuznog restorana.

- Uopšte mi nije jasno zašto se svi ovi novopečeni skorojevići zgrozavaju u nekim grupama na ovakve stvari kada smo svi odrasli i silna letovanja proveli sa sendvičima, breskvama kukuruzima i ostalim đakonijama na plaži. Mama uvek vukla onaj ogromni frižider. I toliko nam je bilo lepo i slatko da posle kupanja i skakanja sednemo i slatko se najedemo - glase komentari ispod slike koja je za nekoliko dana osvojila društvene mreže.

Ruku na srce, priznaćete da je tim, "paradajz turistima" kako ih pogrdno nazivaju, verovatno bolje nego nama. Oni su ipak na moru.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.