BAZDE NA ZNOJ, ŠUŠKAJU KESAMA: Isplivala prepirka srspkih turista na Fejsbuku zbog PARADAJZ TURISTA! (FOTO)
Plaža, Foto: Rina

hit

BAZDE NA ZNOJ, ŠUŠKAJU KESAMA: Isplivala prepirka srspkih turista na Fejsbuku zbog PARADAJZ TURISTA! (FOTO)

Šta je tačno “paradajz turista” svako definiše drugačije, a sada se u jednoj popularnoj grupi na Fejsbuku poveo se razgovor o ovome

Objavljeno:

Svake godine za vreme turističke sezone jedna tema, koju neki kritikuju, a drugi hvala je posebno aktuelna, a reč je o – paradajz turizmu.

Šta je tačno “paradajz turista” svako definiše drugačije, a sada se u jednoj popularnoj grupi na Fejsbuku poveo se razgovor o ovome.

Šta je za vas paradajz turista? Često se diskutuje na ovu temu ali sam shvatila da ljudi različito doživljavaju i različito definišu ovaj tip turista. Koje je vaše mišljenje? Za mene su to pre svega oni koji nemaju elementarnu kulturu i vaspitanje- ne poštuju mesto i pravila ponašanja mesta na koje su došli. Često dolaze čoporativno i ponašaju se kao da su sami na plaži-ne poštuju ljude oko sebe, nabiju vam peškir pored glave, viču, dovikuju se, često bazde na znoj, stvaraju atmosferu buvlje pijace, non stop nešto kod njih šuška i iz kesetina i alu-folija vade hrane i piće, slivaju im se breskve i druga hrana niz brade, prave đubre, bacaju otpatke i pikavce po plaži, često puštaju svuda po pravilu primitivnu muziku, prave haos na parkingu parkirajući se na mesta gde nije dozvoljeno itd… – objavila je jedna članica grupe.

Prepirka
foto: Printscreen/Facebook

Onda su krenuli, kako to obično biva, da se nižu različiti komentari.

– Paradajz turista: Štediš na hrani da bi ostao duže na moru.

– Ja poznajem ljude koji za 10 dana boravka na moru nisu potrošili ni 20 evra ali bukvalno. Poneli su sa sobom 30 obroka, za 10 dana po tri.

– Da li se osećate moćno kada druge omalovažavate? Mislite li da ste nešto posebno ako ne letujete u čoporima i hranite se isključivo u restoranima? Zasto bi nekog uopšte bilo briga kako drugi idu na letovanje? A da malo gleda svako sebe i svoj džep? – dodaje se dalje u komentarima.

Bonus video:

00:55

ISTRAŽIVALI SMO KAKO TURISTI REAGUJU NA NOVE MERE U CRNOJ GORI! Reakcije su nas poprilično iznenadile! (ANKETA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.