OVAKO JE IZGLEDAO PETROVARADIN NAKON 4 DANA EGZITA: Sakupljeno preko 50 TONA SMEĆA! (FOTO)
Petrovaradinska tvrđava, Foto: JKP „Čistoća“ NS

RADNICI IMALI PUNE RUKE POSLA

OVAKO JE IZGLEDAO PETROVARADIN NAKON 4 DANA EGZITA: Sakupljeno preko 50 TONA SMEĆA! (FOTO)

Na više lokacija na tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Egzit fondacijom, postavljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša

Objavljeno:

Od početka festivala „Egzit“, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima preko 50 tona smeća na Gradsku deponiju.

Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave odnesen je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, upućen u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Na više lokacija na tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Egzit fondacijom, postavljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Sva četiri festivalska dana ovi kontejenri su bili prepuni plastične ambalaže, saopštili su iz ovog preduzeća.

1 / 3 Foto: JKP „Čistoća“ NS

Kako dodaju, za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Egzita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 100 radnika JKP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih u JKP „Čistoća“.

- Naš posao završetkom Egzita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Tada ćemo imati najviše aktivnosti oko sakupljanja preostalog rasutog otpada.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.