DRAGOSLAV JE PROŠLE NOĆI PORODIO TRUDNICU VAN BOLNICE: Sam presekao PUPČANU VRPCU, ovo mu nije PRVI PUT!
Foto: Printscreen/Youtube/Portal Krug

SREĆAN ŠTO SE SVE LEPO ZAVRŠILO

DRAGOSLAV JE PROŠLE NOĆI PORODIO TRUDNICU VAN BOLNICE: Sam presekao PUPČANU VRPCU, ovo mu nije PRVI PUT!

Doktoru iz varošice Ušće ovo je 13. ili 14. put da je tokom svoje karijere uspešno obavio porođaj na raznim mestima

Objavljeno:

Protekla noć bila je burna za dr Dragoslava Dugalića, šefa zdravstvene stanice u Ušću kod Kraljeva. Kao specijalista opšte medicine u mestu koje se nalazi na Ibarskoj magistrali, često se suočava sa različitim izazovima. Tako je prošle noći, kao pripravni lekar, najpre skoro dva sata ukazivao pomoć pacijentkinji sa poremećajem srčanog ritma, a onda - samo što je stigao u svoj dom, primio je novi poziv.

Ginekolog, Dr Dragoslav Dugalić
foto: Printscreen/Youtube/Portal Krug

- Zvao me je muškarac koji je rekao da je povezao suprugu kod lekara i da ona ima bolove. Nije znao da mi objasni o čemu se radi, ali sam rekao da odmah treba da vidimo o čemu se radi. Kad sam video ženu, shvatio sam da pred sobom imam trudnicu u, kako se ispostavilo - devetom mesecu trudnoće. Uveo sam ih u ambulantu, izvršio pregled, vodenjak je već bio pukao, a porođaj krenuo… Za 10 do 15 minuta sve je bilo gotovo, rođena je nešto sitnija, ali živahna devojčica koja je odmah zaplakala. Presekao sam pupčanu vrpcu - priseća se dr Dragoslav Dugalić burne noći za portal Krug, srećan što se sve lepo završilo.

Pomagale su mu, navodi, medicinska sestra Gabrijela Gajović i njegova supruga, koja je takođe doktorka, posle čega su porodilju i bebu dovezli u porodilište u Kraljevu. Vozač je bio, dr Dugalić želi da se i to zna - Vladan Topalović.

Porodilja ima hronično oboljenje, pa je zato imala uput za Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu, ali - devojčica je, očigledno, rešila da porodicu čiji je član od danas postala, reši svih suvišnih briga kojih bi, verujemo, bilo da je čekala termin - 31. jul.

Ginekolog, Dr Dragoslav Dugalić
foto: Printscreen/Youtube/Portal Krug

Dr Dragoslav Dugalić je, tokom svoje višedecenijske lekarske karijere i ranije imao slične - srećno završene priče:

- Za moje 33 godine koliko radim u Ušču kao lekar opšte prakse i specijalista opšte medicine, ovo je trinaesti ili četrnaesti porođaj koji sam obavio, što u kućnim uslovima, što u ambulanti, što u sanitetskom vozilu. Bilo je, zaista, raznih situacija. Srećom, svi porođaji su fino privedeni kraju, sve je išlo normalno i zbog toga sam srećan što sam to tokom svog radnog veka odradio.

Lekari terenskih ambulanti i inače su u prilici da se snalaze kako znaju i umeju, kad su hitni slučajevi u pitanju, pedijatrija, patronaža, a u zdravstvenoj stanici Ušće, zbog Ibarske magistrale, nažalost - često i da primarno rešavaju vrlo teške povrede iz saobraćajnih udesa. Zato su priče poput noćašnje, više nego lepe.

Ginekolog, Dr Dragoslav Dugalić
foto: Printscreen/Youtube/Portal Krug

Na pitanje da li ga je neko od roditelja dece kojoj je pomogao da dođu na svet - nekada pozvao za kuma, doktor Dugalić sa osmehom odgovara da se to još nije desilo. Zato smo mi poželeli da damo ideju da se to dogodi u nekoj novoj, sličnoj, lepoj priči.

Inače, porodilji je ovo četvrta beba, a dr Dragoslav Dugalić kaže da je imao priliku da, pre mnogo godina, porodi i šestorotku, i to – u sanitetskom vozilu između Kraljeva i Ušća.

Ginekolog, Dr Dragoslav Dugalić
foto: Printscreen/Youtube/Portal Krug

Neka se bebe rađaju, a dr Dugaliću želimo što više ovakvih intervencija koje se završavaju prvih udahom novorođenčeta, a što manje onih drugih, manje lepih.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.