GRAĐANI 3 GRADA U SRBIJI PRIJAVILI DA SE PTICE ČUDNO PONAŠAJU: Ovo je upozorenje koje svi morate da pročitate
Ptice, Foto: Printscreen/Facebook/Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, PRINTSCREEN/TWITTER/@REUTERS, Profimedia

VAŽNO

GRAĐANI 3 GRADA U SRBIJI PRIJAVILI DA SE PTICE ČUDNO PONAŠAJU: Ovo je upozorenje koje svi morate da pročitate

Proteklih dana Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poslalo je jasnu poruku građanima povodom sve češćih prijava

Objavljeno:

Proteklih dana građani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu prijavljivali su da se ptice čudno ponašaju, da leže na trotoarima.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije izdalo je upozorenje građanima da ne diraju ptice jer sve ukazuje na to da su ptice zaražene virusom Zapadnog Nila, koje prenose komarci.

Proteklih dana Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poslalo je jasnu poruku građanima povodom sve češćih prijava, da se na trotoarima i raznim mestima nalaze pojedine jedinke sivih vrana i svraka koje ispoljavaju simptome koji su tipični za groznicu Zapadnog Nila.

1 / 2 Foto: Printscreen/Twitter/@Reuters

"Sve više dobijamo prijave građana da se uglavnom sive vrane ponašaju čudno. Dezorijentisane su, leže uglavnom na stomaku i ne reaguju na prisustvo ljudi. Virus se prenosi sa životinje na čoveka i zato se savetuje građanima da ne pipaju ptice i da ih ne zbrinjavaju. U Beogradu je već na tri opštine potvrđen virus kod komaraca, ovaj virus je sezonski i pojavio se u Srbiji 2012. godine. Za sada nema zvanične potvrde da sive vrane oboljevaju od virusa Zapadnog Nila ali preventivno savetujemo građanima da ih ne pipaju", rekao je za Radio Novi Sad Slobodan Kneževićem iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

(Espreso / Radio Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.