"FUDBAL JE ZA DEVOJČICE": Klub iz Subotice šalje jasnu poruku i inspiriše decu širom sveta! (FOTO)
ŽFK „Spartak”, Foto: Subotica živi

SUBOTICA ŽIVI

"FUDBAL JE ZA DEVOJČICE": Klub iz Subotice šalje jasnu poruku i inspiriše decu širom sveta! (FOTO)

Stil života šampiona podrazmeva posvećenost duha i tela, mentalno i emotivno zdravlje i kako ostati prizeman u teškim trenucima

Objavljeno: 15:24h

Kažu da rezultati truda i rada uvek govore za sebe. Kažu da je potrebno puno posvećenosti i žrtvovanja u svim aspektima svakodnevice da bi postali šampioni.

Sport nije nešto što se uči, sport je način života, a da bi došli do samog vrha potrebno je čak mnogo više od svega što smo naveli. Stil života šampiona podrazmeva posvećenost duha i tela, mentalno i emotivno zdravlje i kako ostati prizeman u teškim trenutcima. ŽFK „Spartak” iz Subotice je danas simbol i primer vrhunskih sportista, a ove maestralne devojke inspirišu devojčice širom Srbije i sveta i šalju im jasnu poruku - FUDBAL JE ZA DEVOJČICE!

Imali smo izuzetnu čast da prisustvujemo samom treningu Golubica ŽFK „Spartak” iz Subotice i sudeći po onome što smo videli, sa njima nema šale. Ovo su devojke koje su kruna ženskog fudbala u Srbiji, sa čak 11 titula! U kratkoj pauzi, imali smo priliku da porazgovaramo sa devojkama i sa generalnim sekretarom ŽFK „Spartak”, Bojanom Arsićem, koji je dodao da je tim imao jasan i dobro izgrađen plan kako bi došli do samog vrha i tu i ostali.

“ŽFK „Spartak” je klub sa bogatom istorijom, s obzirom da datira još od 1970. Godine, a od 2009. godine pa sve na dalje, ŽFK „Spartak” preuzima primat ženskog fudbala u Srbiji. Imali smo viziju, šestogodišnji plan gde smo praktično zacrtali da ŽFK „Spartak” odnosno Subotica ima prvaka države svih šest godina i mi smo u tome uspeli. Postepeno smo gradili sve elemente kluba, borili se za naša prava i sa ponosom možemo da kažemo da je u sportskoj grani fudbala, Subotica pravi primer u regionu. Svaka titula je posebna za nas, s obzirom da nije lako biti jedne godine prvak države, a zamislite kada se ponovite 11 puta. Najteže je nositi pritisak šampiona države i to pogotovo iz jedne male sredine kao što je Subotica. Upravo zbog toga nama svaki pehar ima posebnu težinu i posebno nam je drag. Tokom jubilarne proslave 50. rođendana kluba, pristigla nam je jedna posebna nagrada, a to je odlikovanje predsednika države Aleksandra Vučića ordenom za zasluge i afirmaciju ženskog sporta na teritoriji Srbije. Mislim da je to najvrednije priznanje koje je klub dobio. Ženski fudbal definitivno dobija sve veću pažnju i mi to osetimo i kroz takmičenje u Evropi i šire i gde se praktično mnogo akcija sprovodi u delu ženskog fudbala da devojčice zaslužuju mnogo veću pažnju. Verujem da će devojčice imati mnogo svetliju budućnost kada je ženski fudbal u pitanju, a mi smo tu kao kolektiv praktično da im pomognemo da im ovo bude jedna ozbiljna odskočna daska”, izjavio je Bojan Arsić, generalni sekretar ŽFK „Spartak”.

1 / 6 Foto: Subotica živi

Dok smo prisustvovali treningu, imali smo čast da kratko proćaskamo sa kapitenom ŽFK „Spartak” Violetom Slović i igračicom Tijanom Filipović, koje su dugi niz godina verne svom klubu.

“Meni je posebno drago što sam tu više od jedne decenije i definitivno je ŽFK „Spartak” moja druga kuća. Veže me definitivno činjenica da možemo da napravimo veliki uspeh za klub i za ovaj grad i državu i to je ono nešto što me drži ovde konstantno dugi niz godina, a tu su naravno i prijatelji koje sam stekla i njihovo prijateljstvo i lepe uspomene”, ističe Violeta Slović.

“Ja sam tu od svoje 14. godine i takoreći odrasla sam ovde. Klub je isto tako i za mene jedna druga porodica. Ja se nadam da će i buduće generacije devojaka u fudbalu imati bolje uslove i ja bih ovom prilikom želela da ih pozdravim i poručim da je fudbal za sve, fudbal je za devojčice”, izjavila je Tijana Filipović, za Subotica živi.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.