Preminuo Vladimir B. Popović
Vladimir B. Popović, Foto: Facebook printscreen

NAKON KRAĆE BOLESTI

Preminuo Vladimir B. Popović

Priredio je i uredio oko 500 radio-drama

Objavljeno: 16:56h

U Beogradu je, nakon kraće bolesti, u 53. godini preminuo Vladimir B. Popović, dugogodišnji urednik u Dramskom programu Radio Beograda.

U RTS-u, u Televiziji Beograd, na programu Beograd 202 i u Dramskoj redakciji Drugog programa Radio Beograda radio je od 1987. godine kao novinar, voditelj, autor, scenarista, dramaturg i urednik.

Autor je 17 originalnih radio-drama emitovanih na Radio Beogradu i na Radio Prištini, kao i velikog broja radio režija i dramatizacija. Radio-drama "Žan Kokto - antinadrealistički film" predstavljala je Radio Beograd na festivalu "Prix Italia" 2006. godine.

Priredio je i uredio oko 500 radio-drama, od kojih su mnoge osvajale nagrade na međunarodnim radijskim festivalima - u Iranu za drame "Lift" i "Pismo iz 1920", kao i "Vetruškina ledina" na festivalu "Prix ex aequo" u Bratislavi.

Pozorišne kritike pisao je za magazine Pogledi i Novosti plus. Pozorišne drame i kratke priče objavljivao je u književnim časopisima i književnim publikacijama, kao i na portalima.

Za dramu "Rapsodija" dobio je nagradu Narodnog pozorišta u Beogradu 1992. godine.

Autor je više od 800 scenarija za televizijske emisije RTS-a, zabavno-muzičke i dokumentarne, među kojima se ističu "Jedna pesma, jedna želja" i "Šljivik". Pisao je i scenarije za brojne kulturno-umetničke manifestacije i festivale.

Datum i vreme sahrane Vladimira B. Popovića biće naknadno saopšteni.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.