"KAKO BIH VOLELA DA..." Nada Macura objavila ŠOK status na Fejsbuku, a onda su krenuli da se nižu komentari
Nada Macura, Foto: Jelena Vučetić

požalila se

"KAKO BIH VOLELA DA..." Nada Macura objavila ŠOK status na Fejsbuku, a onda su krenuli da se nižu komentari

Sada je doktorka privukla pažnju javnosti svojim nedavnim statusom

Objavljeno: 12:58h

Nada Macura je srpski kardiolog i bivša portparolka beogradske Hitne pomoći koja je zahvaljujući svakodnevnom izveštavanju o dešavanjima sa odela urgentne medicine i savetima koje je delila na brojnim televizijama stekla status "najpoznatije doktorke u Srbiji".

Rođena je 28. januara 1948. godine u Vrdniku. Od 1989. godine živi i radi u Beogradu. Po završetku Medicinskog fakulteta radila je u službama Hitne pomoći u Kragujevcu i Smedervskoj Palanci.

Od 1989. do 2018. godine je radila u beogradskoj Hitnoj pomoći kao lekar, kardiolog i portparol. Uporedo sa tim je sarađivala sa mnogim medijima u Beogradu. Sve je počelo kada je tokom jednog dežurstva upoznala novinarku Radio Beograda. Njoj se svidelo kako doktorka objašnjava i kako se izražava, te je nagovorila uredništvo da pokušaju da ostvare saranju.

Uređivala je i vodila emisije „Kroz odškrinuta vrata“ i „Kiseonik“ na Radio Novosti i Radio Jat-u, pisala je kolumne za magazine „Bazar“ i „Ana“, te se redovno uključivala u jutarnje programe Televizija „Studio B“, RTS i„Happy“. Nakon što se 2018. godine zvanično penzionisala u Hitnoj pomoći dobila je stalni angažman na Televiziji „Prva.

Sada je doktorka privukla pažnju javnosti svojim nedavnim statusom na Fejsbuku u kome je navela kako bi volela da otputuje, a ispod objave nizali su se komentari i saveti njenih pratilaca, što možete da vidite u fotografiji ispod.

Nada Macura
foto: Facebook/Nada Macura

Otkako je postala prepoznatljiva brojnim televizijskim gledaocima u Srbiji i regionu mnogi su poželeli da saznaju više o privatnom životu doktorke Nade Macure. Premda je u nekoliko navrata otvoreno govorila o sebi, postoje neke činjenice i detalje koje ne želi da deli sa velikim auditorijumom. Ono što se sa sigurnošću zna jeste da iza sebe ima jedan brak.

Naime, dok je radila u Hitnoj pomoći u Kragujevcu udala se za mladića koji je bio vojno lice. Međutim, zbog prirode njegovog posla su mnogo vremena provodili razdvojeno. Dok je Nada živela u Kragujevcu, njegova pretkomanda je bila Smederevska Palanka, a kada je ona uspela da se zaposli u tom mestu, njen suprug je dobio premeštaj u Beograd. Iz te razdvojenosti su sve više na površinu isplivavale i razlike među njima.

Dok je on uživao u materijalnim stvarima, maštao da sebi priušti dobar automobil, motor ili jahtu, ona je želela da se usavršava na privatnom i profesionalnom planu, uči iz knjiga koje pročita i svakodnevno se nadograđuje u duhovnom smislu. Jaz među njima je dodatno produbila i činjenica da nisu mogli da imaju potomke, pa je odlučila da se razvede i posveti se usavršavanju i karijeri. Priznaje da je maštala o tome da pronađe ljubav svog života i da se ponovo uda, ali joj se jednostavno nije posrećilo. Ipak, kaže da je ispunjena osoba koja svakodnevno uživa u životu i o svojim partnerima ne želi da govori u javnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.