NEVREME U OKOLINI TOPOLE NAPRAVILO VELIKU ŠTETU: Stradale PČELE u KOŠNICAMA, uništeni PLASTENICI, USEVI... (FOTO)
Uništen plastenik, Foto: Printscreen/Facebook/Topola (Oplenac)

NEVREME U TOPOLI

NEVREME U OKOLINI TOPOLE NAPRAVILO VELIKU ŠTETU: Stradale PČELE u KOŠNICAMA, uništeni PLASTENICI, USEVI... (FOTO)

Kako su dalje napisali, ekipe EPS-a izašle su na teren

Objavljeno:

Kako prenosi Fejsbuk stranica Topola (Oplenac) jučerašnje nevreme napravilo je veliku štetu u tom delu Srbije.

Šteta je pričinjena na baštama, plastenicima i usevima, ali i pčelarima u tom kraju.

"U jučerašnjem nevremenu stradale su i pčele u košnicama. Bašte, plastenici i usevi u ovom delu neće imati nikakav rod. U sled udara vetra i skidanja crepa, prostorije u stambenim objektima su natopljene vodom.", navodi se u objavi.

topola
foto: Printscreen/Facebook/Topola (Oplenac)

Kako su dalje napisali, ekipe EPS-a izašle su na teren.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Topola (Oplenac)

Podsetimo, kako su najavili meteorolozi Srbiji i danas preti nevreme. Posle nestabilnosti na jugu regiona, kraj dana i veče ka četvrtku severu regiona donosi jake nestabilnosti i potencijalno snažne nepogode. Zatim do kraja nedelje postepeno toplije, za vikend ponovo mogući pljuskovi kaže meteorolog Marko Čubrilo.

- U sredu rano ujutro na severozapadu Hrvatske nestabilno uz grmljavinske pljuskove. Zatim će se nad ovim delom regiona atmosfera simiriti ali će sredinom dana i popodne nad jugom Srbije i severom Crne Gore biti nestabilno uz grmljavinske pljuskove.

Kasno posle podne i rano uveče na severozaodu Hrvatske nova, jaka, destabilizacija atmosfere. Te nestabilnosti bi se u zapadnom i severozapadnom vazdušnom strujanju u toku noći ka čevrtku i u četvrtak ujutro prebacivale dalje na istok regiona donoseći na svom putu snažne lokalne pljuskove i pojavu lokalnih vremenskih nepogoda.

- U ovako dinamičnim situacijama nije moguće predvideti gde će koji kumulonuimbus “buknuti” i dati snažno nevreme ali po trenutnim parametrima najveći rizik od pojave jakih pljuskova i nepogoda je nad severom i istokom Hrvatske (uz granicu sa Mađarskom), zatim nad većim delom Vojvodine, krajnjem severu posebno severoistoku BiH, zapadnom Srbjim i većim delom severne Šumadije, dok bi u četvrtak rano jutro jakih nestabilnosti moglo biti nad istokom i delom jugoistoka Srbije - kaže Čubrilo.

Nad ostalim predelima modeli za sada nema signal za jače nestabilnosti i nad tim predelima bi pljuskovi bili vrlo retki ili bi izostali.

- Očekivane akmulirane količine taloga nad elovima regiona gde će biti jakih i čestih pljuskova idu od 15 mm do oko 50 mm taloga, lokalno i više, dok nad ostalim predelima stoji do 5 mm taloga. U zoni pljuskova vetar prolazno jak, severozapadni.

Četvtak tokom dan oslabljenje nestabilnosti bi delovima središnje i istočne BiH, severu Crne Gore i jugu Srbije donele lokalne pljuskove, ali verovatno bez jačih nepogoda dok bi se uveče atmosfera polako smirila. Dnevni maksimum u četvrtak biće od 18 do 25 stepeni Celzijusa i to bi mogao biti najsvežiji dan u dužem vremenskom periodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.