SLIKA SA JUGA SRBIJE PARA DUŠU: Milica i njen brat Marko JAKO TEŠKO ŽIVE, POMOZITE LJUDI, SRBIJO USTANI! (FOTO)
Milica i Marko, Foto: Printscreen/Facebook/Boris Malagurski

Pošalji 1 na 1733

SLIKA SA JUGA SRBIJE PARA DUŠU: Milica i njen brat Marko JAKO TEŠKO ŽIVE, POMOZITE LJUDI, SRBIJO USTANI! (FOTO)

Malagurski je napisao i da su, pri skorašnjem obilasku, volonteri organizacije 28. Jun iz Beograda opisali su ovaj deo Srbije kao "potpuno drugu planetu"

Objavljeno:

Tešku životnu priču porodice iz sela Jagnjilo, na jugu Srbije, na svom Fejsbuk profilu podelio je novinar Boris Malagurski.

Uz fotografiju na kojoj se vidi Milica (13) koja drži starijeg brata Marka(14), Malagurski je podelio apel za pomoć ovoj porodici.

"Dok se njihovi vršnjaci u Beogradu u ovo doba godine fotografišu na maturskim večerima, ovaj brat i sestra se slikaju po prvi put u svom životu. Da situacija bude još tužnija, razlog fotografisanja nije da bi se uhvatio trenutak radosti, već da bi se dokumentovala njihova muka i nemoć, kako bismo mi ostali bili pozvani da reagujemo. I samo na nama ostaje da delujemo i pomognemo, jer ih je socijalna služba, zadužena za ovu porodicu u potpunosti izneverila", navedeno je u objavi.

Malagurski je napisao i da su, pri skorašnjem obilasku, volonteri organizacije 28. Jun iz Beograda opisali su ovaj deo Srbije kao "potpuno drugu planetu".

"Ovomesečna akcija za ovu porodicu, vraća nas u možda najsiromašniji region Srbije: Pčinjski okrug. 30 km od Vladičinog Hana nalazi se selo Jagnjilo, mesto zaboravljeno od ostatka sveta. To je nešto što mnogi od vas koji ovo čitate nikada neće doživeti. Gotovo je nemoguće dočarati kako su beogradski restorani i budvanska letovališta potpuno drugačiji svemir u odnosu na izolovana sela poput ovog", ističe Malagurski i dodaje:

"Razlog zašto Milica na fotografijama drži i nosi svog brata je taj što on, iako boluje od cerebralne paralize i epilepsije, nema neophodna invalidska kolica, jer ih njihovi roditelji ne mogu priuštiti. Njegovi roditelji nisu lenji ili nezainteresovani, jednostavno su previše siromašni. Nemaju krevete, nemaju kupatilo. Nemaju uslove za osnovne ljudske potrebe. Obično bismo istakli činjenicu da Milica do škole mora pešačiti čak 30 km, ali škola se čini luksuzom kad nemaš ni šta jesti ni gde spavati. Ovo je strana Srbije koju nećete naći na Instagramu", piše u objavi.

Jagnjilo
foto: Printscreen/Facebook/Boris Malagurski

"Znamo da ekonomija propada i da su mnogi na ivici egzistencije. Ali ovoj porodici moramo pomoći hranom, smeštajem i medicinskom pomoći za njihovog dečaka, jer nakon što su svi okrenuli glavu od njih, mi smo im poslednja nada za spas", navodi Malagurski.

Ovo su načini da pomognete ovoj porodici i uplatite onlajn donacije:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Credit Card: https://28jun.org/donate

Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/1081482482472989/

SMS: Pošalji 1 na 1733

Tekući račun:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265111031000342797

Raiffeisen banka Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.