"TO JE VELIKA TRAUMA ZA NAS": Oglasio se otac dečaka (3) koga su VATROGASCI iz Zaječara spasili iz ŠAHTA!
Vatrogasci heroji, Foto: Mup Srbije

"HVALA MOMCIMA"

"TO JE VELIKA TRAUMA ZA NAS": Oglasio se otac dečaka (3) koga su VATROGASCI iz Zaječara spasili iz ŠAHTA!

Kada su ga izvukli, dete nije davalo znakove života, ali su ga reanimirali i vratili u život

Objavljeno:

Dvojica vatrogasaca iz Zaječara, Andrija Trifunović i Saša Lalić spasili su u ponedeljak uveče dečaka (3) koji je nesrećnim slučajem upao u šaht dubok preko četiri metra i u kom je bila veća količina vode.

Nebojša Milićević, otac dečaka koji je upao u šahtu ispričao je da porodica ne može da dođe sebi od šoka i da im je danas još teže kada su se presabrali i kada su shvatili šta je moglo da se dogodi.

- Sinčić je bio sa suprugom i ćerkicom na tom igralištu. Kada su krenuli kući, žena se na sekundu okrenula da vidi nešto i kada je pogledala ponovo, sina nije bilo. Šahta je bila potpuno neobezbeđena, duboka preko četiri metra i bila je puna vode - ispričao je otac za Kurir i dodao:

- Pojavili su se ti momci i spasili našeg sina, niko drugi to ne bi mogao da uradi, da je pokušao neko da uskoči pao bi na dete i samo bi ga još više povredio. Javno se zahvaljujem momcima iz vatrogasne, kao i pripadnicima policije i bolničkoj ekipi, zaista ne znam kako bih mogao dovoljno da se zahvalim.

Otac je istakao da je našao kontakt jednog od vatrogasaca koji je spasio život njegovom detetu i da će sačekati malo da dete izađe iz bolnice i da se porodica oporavi od šoka pa će ići da se upoznaju sa svojim herojima.

- Još jednom se javno zahvaljujem svima koji su nam pomogli. Ne možemo ni da pomislimo šta bi se dogodilo da se oni nisu pojavili. Sada ne bih mogao da pričam. Ovo je velika trauma za nas i za ćerkicu, koja je videla brata kako joj propada u rupu - rekao je Nebojša Milićević.

Heroji: Mislili smo da je borba izgubljena

Kako su ranije ispričali vatrogasci za Telegraf.rs, po završetku smene u 20 časova, krenuli su kućama.

- Videli smo neku gužvu, metež među ljudima, galamu i usporili isto iz radoznalosti da bismo videli o čemu se radi, šta se dešava. Kolega je spustio prozor, tek tada smo čuli povike: "Dete, dete, dete mi je u šahti!", i vrisku.

- Istrčali smo iz vozila, došli do šahta i videli da je dete u vodi na nekoj dubini od 3,5 metara. Videla mu se samo obuća. Patikice. Kolega je brzo otrčao do auta, uzeo iz gepeka sajlu za vuču vozila, i ja sam ga obuhvatio tom sajlom i spustio ga u šaht. On je sišao. Tada su prišli prolaznici, koji su videli da držimo sajlu, da spuštamo čoveka, pa smo zajedno spustili kolegu u šaht. On je uspeo da uhvati dete, izvukao ga je na površinu, međutim, dete je bilo bez znakova života, modro u licu, ukočene vilice. Mislili smo da je borba izgubljena. Međutim, masirali smo mu i grudni koš, uradio sam mu reanimaciju i uspeli smo da ga spasemo - ispričao je vatrogasac-spasilac Andrija Trifunović za Telegraf.rs.

Kada su ga izvukli, dete nije davalo znakove života, ali su ga reanimirali i vratili u život.

Odlukom gradskog veća Zaječara dvojica vatrogasaca će biti nagrađeni novčanom nagradom u iznostu od po 100.000 dinara.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.