VATROGASCIMA KOJI SU SPASILI DEČAKA PO 100.000 DINARA: Heroji će dobiti i najvišu nagradu za hrabrost za Dan grada
Vatrogasci heroji, Foto: Mup Srbije

čestitamo

VATROGASCIMA KOJI SU SPASILI DEČAKA PO 100.000 DINARA: Heroji će dobiti i najvišu nagradu za hrabrost za Dan grada

Prijem će za Trifunovića i Lalića, kao i za njihove starešine, generala policije, načelnika Policijske uprave Zaječar, Bogoljuba Živkovića i načelnika Štaba za vanredne situacije, Branislava Matića, biti upriličen u 14 sati

Objavljeno:

Za pripadnike Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar, Andriju Trifunovića i Sašu Lalića, koji su sinoć u Ulici generala Gambete spasili trogodišnje dete koje je upalo u šaht puno vode, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić organizovaće danas prijem u Gradskoj upravi i za ovo herojsko delo, kako je rekao, izraziti zavalnost.

Kako je najavio prvi čovek grada Zaječara, odlukom Gradskog veća Grada Zaječara, Trifunović i Lalić će za ovaj podvig, biti nagrađeni novčanim iznosom od po 100.000 dinara, javio je radiomagnum.rs.

Takođe, Ničić je predložio da ova dva hrabra momka, dobiju najvišu nagradu grada za hrabrost, koja se uručuje povodom Dana grada, 6. oktobra.

Prijem će za Trifunovića i Lalića, kao i za njihove starešine, generala policije, načelnika Policijske uprave Zaječar, Bogoljuba Živkovića i načelnika Štaba za vanredne situacije, Branislava Matića, biti upriličen u 14 sati.

Andrija i Saša su, kako su ispričali za Telegraf.rs, trogodišnjeg dečaka koji je upao u šaht spasli sinoć oko 20 časova, kada su krenuli kući nakon završetka smene.

- Po završetku naše dnevne smene u 20 časova, krenuli smo kućama. Videli smo neku gužvu, metež među ljudima, galamu i usporili isto iz radoznalosti da bismo videli o čemu se radi, šta se dešava. Kolega je spustio prozor, tek tada smo čuli povike: "Dete, dete, dete mi je u šahti!", i virsku.

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

Ovim rečima za Telegraf.rs prepričavaju jučerašnji kraj dana vatrogasci Andrija Trifunovič (29) i Saša Lalić (26), koji su sinoć u Zaječaru spasli trogodišnje dete. Ono je u Ulici Generala Gambete u tom gradu upalo u šaht pun vode, dubine oko četiri metra. Kada su ga izvukli, dete nije davalo znakove života, ali su ga reanimirali i oni ga vratili u život.

- Istrčali smo iz vozila, došli do šahta i videli da je dete u vodi na nekoj dubini od 3,5 metara do vode. Videla mu se samo obuća. Patikice. Kolega je brzo otrčao do auta, uzeo iz gepeka sajlu za vuču vozila, i ja sam ga obuhvatio tom sajlom i spustio ga u šaht. On je sišao. Tada su prišli prolaznici, koji su videli da držimo sajlu, da spuštamo čoveka, pa smo zajedno spustili kolegu u šaht. On je uspeo da uhvati dete, izvukao ga je na površinu, međutim, dete je bilo bez znakova života, modro u licu, ukočene vilice. Mislili smo da je borba izgubljena. Međutim, masirali smo mu i grudni koš, uradio sam mu reanimaciju i uspeli smo da ga spasemo - priča vatrogasac-spasilac Andrija Trifunović koji je u ovoj službi tri i po godine.

Saša, koji je silazio u šaht, kaže nam da u prvom trenutku nije mogao ni da vidi lepo dečaka.

- Bila je velika dubina, a on je bio u vodi ceo, bukvalno. Napipao sam mu nogice i izvukao ga, a oni su onda nas izvukli iz šahta - kaže Saša koji ovaj posao radi dve i po godine.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.