UVELA BIH BESPLATAN ABORTUS ZA SVE ŽENE U SRBIJI! Pre nego me pljunete, pročitajte zašto!
Foto: Profimedia

lični ugao

UVELA BIH BESPLATAN ABORTUS ZA SVE ŽENE U SRBIJI! Pre nego me pljunete, pročitajte zašto!

Da me iko pita (onako kako me hvala Bogu ne pita), u ovoj zemlji abortus se ne bi plaćao. Zašto? Vidimo se u komentarima
Objavljeno: 15:17h

Više od 2,5 miliona ljudi u Srbiji živi u siromaštvu sa mesečnim prihodima ispod 15.000 dinara. Deluje vam da neko ko živi pod ovakvim uslovima, a živi trećina naših stanovnika, može sebi da priušti prekid trudnoće?

Ako ne može - kako može da detetu da obezbedi detetu život dostojan deteta? Kako da mu, sa 15 hiljada mesečno obezbedi tri obroka dnevno, toplo mleko pre spavanja, topao dom, poneku igračku i slatkiš?

Sve dublje i dublje gazimo u bedu. Generacijsko siromaštvo se reprodukuje. Nemaština se prenosi s kolena na koleno.

foto: Filip Plavčić

Kakve veze siromaštvo ima s abortusom? I zašto bih ja da to bude besplatno?

Ovaj prizor slomiće i najtvrđa srca! Napolju je MINUS, a ova deca u Srbiji ulicom idu GOLA I BOSA! (FOTO)

Znate li da u romskim porodicama, onim koje su nastanjene u divljim naseljima, ima uglavnom po petoro dece. Verovatno ste milion puta čuli da neka porodica ima i po desetoro dece. Slična situacija i po zabačenim mestima u Srbiji, u nekim ruralnim mestima...

Za kondom i bilo koji vid kontracepcije nisu čuli. Čak iako jesu čuli, ne koriste je. A kako i da je koriste kad kutija kondoma košta 300 dinara? To je 10 lepinja hleba, ko još misli o kontracepciji...

MOJ BRAT I JA SMO GLADNI! Nikad neću zaboraviti te tužne oči koje me gledaju i mole!

I onda imate situaciju da mlada skoro svaki put kad ima seks ostane trudna. Kontracepcija im nije bila ni na pameti, a kuća je već puna dece. Abortus je, jelte, papreno skup, pa se odlučuje na rađanje još jednog deteta, devetog po redu. To dete možda nikad neće okusiti mleko, o slatkišu da ne govorimo. Živeće u bedi do kraja svog, verovatno kratkog života.

Deca su, da se razumemo, naše najveće bogatstvo. Ali rađanje dece da bi se njihov život kasnije pretvorio u pakao - čemu to vodi?

foto: Fonet

Da je abortus u ovoj zemlji besplatan, da, možda bi nam pao natalitet.

"Ubica" bi bilo svuda oko nas. Ali, ako ništa drugo, bilo bi mnogo manje gladne dece, čiji se životi već s početkom škole pretvaraju u pakao na ulici i - puko preživljavanje.

(S. T.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.