Predsednik gradske skupštine u Sremskoj Mitrovici obišao igrališta, pa najavio VELIKU AKCIJU - evo o čemu je reč
Igralište, Foto: Promo

inicijativa

Predsednik gradske skupštine u Sremskoj Mitrovici obišao igrališta, pa najavio VELIKU AKCIJU - evo o čemu je reč

Zato je rešio da pomogne mališanima i njihovim roditeljima, ali i da učini da ovaj grad bude još lepši, pa je sebi kao prvi zadatak zadao uređenje igrališta i terena za decu

Objavljeno:

Novi predsednik skupštine će pokrenuti inicijativu za jedno “veliko spremanje”.

Odbornici Skupštine grada Sremska Mitrovica su ovog proleća izabrali novog predsednika, Vladimira Pavlović. Pavlović je 1990. godište, po struci je pravnik i želi da doprinese svojoj zajednici i lokalnoj samoupravi. Zato je rešio da pomogne mališanima i njihovim roditeljima, ali i da učini da ovaj grad bude još lepši, pa je sebi kao prvi zadatak zadao uređenje igrališta i terena za decu.

“Rešio sam da sa pozicije koja mi je pružena i na osnovu poverenja koje mi je dato pokrenem stvari u nekim oblastima. Sremska Mitrovica ima mnogo zelenila, mnogo stambenih naselja, ima mnogo dečjih igrališta i terena, ali ona zahtevaju stalno održavanje, kako javnih službi, tako i nas građana. Mnoga nova igrališta su uređena i izgrađena u proteklih nekoliko godina, ali zato starija igrališta ne smeju da nam budu zapuštena. S tim u vezi sam rešio da Gradskoj upravi predam inicijativu, kao i predlog pred odbornike da pronađemo sredstva kako bismo u narednom periodu, sredili ove lokacije”, kaže Vladimir Pavlović za Sremska Mitrovica živi.

Pavlović je sa predstavnicima Gradske uprave za komunalne i inspekcije poslove već uradio popis lokacija na kojima će se raditi. U ovu akciju želi da uključi što više javnih preduzeća, preduzetnika i kompanija, građani mogu da uključe takođe. Kako kažu posla ima i treba ga temeljno raditi, ne može se sve uraditi za nekoliko meseci.

1 / 6 Foto: Sremska Mitrovica živi

“Cilj moje inicijative jeste da se pokažemo kao zajednica, da se uključimo svi, od volontera, preko saveta Mesnih zajednica, stanovnika u naseljima gde se radovi u datom momentu izvode. Svako može da učini nešto. Mi smo imali velike projekte, podvožnjak, gradski bazen, nove industrijske zone, spremamo se za rekonstrukciju Opšte bolnice, ali treba da mislimo na mališane, da svaki kutak u gradu bude njihova oaza. Deca i njihovi osmesi su najlepši ukras grada, ovo je najmanje što možemo za njih da učinimo”, zaključuje Pavlović.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.