Svetski poljoprivredni brend “JOHN DEERE” STIGAO U SREMSKU MITROVICU - Nedimović: Dobra baza za poljoprivredu
Foto: Promo

SREMSKA MITROVICA

Svetski poljoprivredni brend “JOHN DEERE” STIGAO U SREMSKU MITROVICU - Nedimović: Dobra baza za poljoprivredu

Vojvodina je žitnica Evrope, a Srem srce poljoprivrede.

Objavljeno:

Industrijska zona “Sever” u Sremskoj Mitrovici bogatija je za još jednu investiciju. Kompanija “Kite” d.o.o. deo mađarske grupacije “KITE Zrt” otvorila je novi distributivno-logistički centar u Sremskoj Mitrovici. Otvaranju su prisustvovali ministri poljoprivrede Mađarske i Srbije, Ištvan Nađ i Branislav Nedimović, kao i drugi visoki gosti. Investicija je realizovana u najvećoj meri sredstvima HEPA - mađarske agencije za promociju izvoza.

“Uvek sam znao da će ovde biti nešto važno, samo nisam znao odmah šta. to život tako uvek namesti i udesi: da simbol poljoprivrede, John Deere, u svetu bude baš ovde na ovom ćošku. Naši partneri se neće ljutiti zato što moram da kažem da su bili malo nepoverljivi u smislu ima li ovde dovoljno posla, ima li prostora za biznis, a danas mi kažu kako ne mogu da poveruju koliko posla zaista ima”, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović povodom otvaranja.

1 / 4 Foto: Promo

Pored ovog centra, kompanija “Kite” otvara i svoje novo sedište na novosadskom Čeneju, dok će nastavak razvoja kompleksa u Sremskoj Mitrovici biti nastavljen u dve faze tokom kojih će biti izgrađeno 27 hiljada kvadrata za agronomsko-skladišteni prostor.

“Naravno, ništa od ovog na ovom mestu ne bi moglo bez ljudi iz kompanije “Kite” i ništa ne bi moglo bez srpskih poljoprivrednika. Zato čestitam svima vama zajedno što ćemo imati jednu dobru bazu iz koje ćemo moći da razvijamo poljoprivredu na ovom prostroru”, zaključuje Nedimović.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.