Za vikend NE IZLAZITE IZ KUĆE! Srbija će biti Sibir, temperatura - 22 stepena! (FOTO)
Foto: Fonet

spremite se!

Za vikend NE IZLAZITE IZ KUĆE! Srbija će biti Sibir, temperatura - 22 stepena! (FOTO)

U Srbiji se u sredu ujutru očekuje delimično razvedravanje, posle podne ponovo kiša i sneg, a u petak i subotu će biti veoma hladno
Objavljeno: 22:35h

Od ponedeljka se očekuje pretežno oblačno i toplije sa snegom i kišom.

TUGA: Preminula najpoznatija babica na jugu Srbije, porodila 20.000 žena u karijeri!

U Beogradu se narednih dana očekuje slično vreme, a u petak i subotu najniža temperatura će biti od minus 12 do minus osam, najviša od minus osam do minus pet.

foto: Beta

"U toku noći napadalo je u proseku između 7 i 10cm snega, u zavisnosti od dela grada. Uspeli smo da očistimo prvi prioritet preko 1600km, još uvek radimo na delovima u podavalskom kraju, oko Kosmaja i tako dalje, da uspemo i taj deo da dovedemo u stanje kao što su sada gradske saobraćajnice na Novom Beogradu", kaže Ivan Tejić iz JKP Beograd. I dok se sever beli, u ostalim predelima Srbije padavine se tek očekuju. "Jutros smo imali, rano jutros, da je sneg počeo da pada, međutim nije bio nekog većeg inteziteta. A bez obzira na to, ekipe javnog komunalnog preduzeća čistoće su u potpunosti spremne za delovanje u zimskim uslovima, za osposobljavanje svih saobraćajnica na teritoriji grada Kragujevca", navodi Dragan Stevović, šef zimske službe JKP ''Čistoća'' Kragujevac. Slično je i na jugu Srbije, gde je sneg tek počeo da provejava. Međutim putari upozoravaju da se narednih dana očekuje znatno više padavina i to u kombinaciji sa vetrom i veoma hladnim vremenom, što će usloviti i snežne nanose.

foto: aP

"U Nišu su zimske službe spremne za najavljene padavine, koje očekujemo u toku večerašnjih sati i u toku sutrašnjeg dana, prema izveštajima Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Javno komunalno preduzeće Medijana ima dovoljne količine soli, nabavili su sada i ovu kalijumovu so za znatno niže temperature", kaže Dragan Dimitrijević, šef štaba zimske službe Niš. (Espreso.co.rs / B92)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.