“OTVORENI BALKAN” ŠANSA U DOBA KRIZE: Ko će se sve priključiti? Koje će sve benefite imati građani?
Silvija Slamnig, Foto: Kurir TV

kurir televizija

“OTVORENI BALKAN” ŠANSA U DOBA KRIZE: Ko će se sve priključiti? Koje će sve benefite imati građani?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da su svi dobrodošli i da je zadovoljan što se na Otvoreni Balkan sada gleda sa entuzijazmom i ambicijom

Objavljeno:

Ako postoji nešto što našem regionu uliva nadu u doba katastrofalne krize koja preti čitavom svetu zbog rata u Ukrajini, to je inicijativa Otvoreni Balkan.

Od plana prema kom su u početku svi bili skeptični, do ogromne regionalne šanse u doba krize kojoj se okreću i oni koji koji su je odbijali - tako bi se u jednoj rečenici opisao Otvoreni Balkan.

Srbija, Severna Makedonija i Albanija već rade na razvoju projekta, ali i Crna Gora i BiH pokazuju interesovanje za Otvoreni Balkan, što je pokazalo prisustvo crnogorskog premijera Dritana Abazovića i predsedavajućeg Saveta ministara BiH Zorana Tegeltija na samitu u Ohridu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da su svi dobrodošli i da je zadovoljan što se na Otvoreni Balkan sada gleda sa entuzijazmom i ambicijom.

Odmah nakon samita nastaviće se sa dogovorima oko priznavanja diploma i radnih dozvola, a uskoro će se organizovati sajam hrane i vina u Srbiji, gde će svoje prozvode predstaviti sve zemlje Otvorenog Balkana. Da li je Otvoreni Balkan svojevrsna šansa u doba opšte krize? Ko će se sve priključiti? Kada će potpuno zaživeti i koje će sve benefite imati građani?

Gosti Usijanja:

Veroljub Arsić, predsednik Odbora za privredu i regionalni razvoj u poslednjem sazivu Narodne skupštine

Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.20 časova na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.