ZAŠTITNIK GRAĐANA REAGOVAO POVODOM OPTUŽBI NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU: Uputio je dopis
Zoran Pašalić, Foto: Beta/ Milan Obradović

VAŽNO

ZAŠTITNIK GRAĐANA REAGOVAO POVODOM OPTUŽBI NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU: Uputio je dopis

Zaštitnik građana još jednom naglašava da je cilj osnaživanje žrtava svih vidova uznemiravanja da to prijave bez bojazni da će trpeti posledice zbog toga

Objavljeno:

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od rektora univerziteta u Republici Srbiji da ga izveste o tome da li su ti univerziteti usvojili pravilnike ili druge akte kojima se reguliše postupak radi sprečavanja i zaštite od seksualnog uznemiravanja na visokoškolskim ustanovama u Srbiji.

Pašalić je dopis uputio u okviru aktivnosti koje je institucija preduzela radi utvrđivanja zakonitosti i pravilnosti rada Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu zbog sumnje na postojanje seksualnog uznemiravanja studenata od strane zaposlenih na tom fakultetu.

Zaštitnik građana tim povodom ističe da je posebno uznemirujuće za društvo kada se govori o postojanju potencijalnog seksualnog uznemiravanja u obrazovnim ustanovama, stoga moramo otkloniti svaku sumnju da postoji bilo kakav vid uznemiravanja ili zlostavljanja.

Zaštitnik građana još jednom naglašava da je cilj osnaživanje žrtava svih vidova uznemiravanja da to prijave bez bojazni da će trpeti posledice zbog toga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.