OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Proveravaju navode studentkinja da su ih napadali profesori fakulteta
Arhitektonski fakultet, Foto: Facebook / University of Belgrade - Faculty of Architecture

PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Proveravaju navode studentkinja da su ih napadali profesori fakulteta

Tužilaštvo je odmah dalo nalog policiji da prikupi sve neophodne podatke

Objavljeno: 14:57h

Više javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti je formiralo predmet povodom medijskih objava u vezi sa navodima studentkinja i studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji su objavljeni na društvenoj mreži Instagram.

Tužilaštvo je odmah dalo nalog policiji da prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u cilju utvrđivanja postojanja nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Po prijemu izveštaja od policije Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o daljem postupanju.

Ukratko, na društvenim mrežama pojavile su se priče osoba koje se potpisuju kao studenti i studentkinje Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, a navode da su svakodnevno na meti profesora koji su ih, prema njihovim navodima, uznemiravali.

1 / 3 Foto: Marina Lopičić

Jedna od objava sa tog Instagrama glasi:

"U drugoj godini studija bila sam kod P u sali. Obzirom da su svake vežbe kod njega oduvek obilovale po mom mišljenju, neprimerenim komentarima i bahatim gestovima, neću ni pokušati da ih se prisećam. Odmah ćemo otiči na kraj semestra i predaju radova. Bio je lep letnji dan, bila sam u haljini do poda, imala sam planove za nakon što predam ispit. Treći sprat, učionica likovnog, dolazim pred sam kraj termina, predajem rad, P ustaje i obilazi oko mene, diše mi kraj uveta i šaljivim tonom me poziva u kafanu da se iskupim za kašnjenje... Prilazi mi drug, kaže da ga sačekam da idemo zajedno posle (on kasni više). Izlazim ispred sale, drug ostaje da reši oko svojih radova, skoro svi su otišli već. Gledam u telefon naslonjena na zid, vrata od sale se otvaraju, krećem ka njima misleći da je drug završio, izlazi P, baca pogled po praznom hodniku, okreće se ka meni u par koraka me pribija uz zid i steže ruku oko mog vrata. Ja sam šokirana, grebem ga po ruci, on kaže "mmm, kako smo opasni". Čuje se lupanje vratima u daljini hodnika, heroj me hitro pušta i odlazi u tom pravcu". A u potpisu je "studentkinja".

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.