NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Stiže NEVREME, grad, kiša! Detaljna prognoza za naredna 3 dana, PRIPREMITE SE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

VREME

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Stiže NEVREME, grad, kiša! Detaljna prognoza za naredna 3 dana, PRIPREMITE SE!

Danas će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i u većem delu zemlje suvo

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje koje se odnosi na period od 7. do 10. juna.

Naime, očekuju se pljuskovi i grmljavina. Lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratko vreme.

Danas će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i u većem delu zemlje suvo. Od sredine dana u severozapadnoj, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde se očekuju kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će danas biti slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 28 do 31 stepen.

Zbog očekivanig grmlajvinskih nepogoda, RHMZ je upalio meteo alarm za pojedine delove Srbije.

Kada je reč o UV indeksu, u većini mesta u Srbiji je u kategoriji veoma opasna pojava i označen je brojevima osam i devet i crvenom bojom. Najniži UV indeks danas je u Negotinu i označen je brojem 6.

1 / 4 Foto: Printscreen/RHMZ

Prognoza za naredna tri dana

Sreda

U većem delu nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa jakim pljuskom i gradom. Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Četvrtak

Nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa jakim pljuskom i gradom. Vetar uglavnom slab i umeren južni i jugoistočni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša od 23 do 28 stepeni.

Petak

Nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa intenzivnijim pljuskovima i većom količinom padavina. Vetar uglavnom slab i umeren istočni i severoistočni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 27 stepeni.

1 / 14 Foto: RINA

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.