VIDOSAV STEVANOVIĆ SA BASAROM O DEVEDESETIM Rečeno mi je da imam dve nedelje i da ne pravim probleme
Promo, Foto: Promo

najava

VIDOSAV STEVANOVIĆ SA BASAROM O DEVEDESETIM Rečeno mi je da imam dve nedelje i da ne pravim probleme

U Basarinoj emisiji “Crveni karton” Stevanović otvoreno govori o događajima koji su doveli do toga da je u jednom trenutku morao da spašava živu glavu

Objavljeno:

Večerašnji gost u emisiji "Crveni karton" koja se emituje na Kurir televiziji od 20 časova je Vidosav Stevanović.

Vidosav je autor više od dvadeset književnih dela, koja su prevedena na brojne jezike širom sveta. Pre odlaska iz Srbije početkom devedesetih, dobio je više književnih nagrada, među kojima i Ninovu nagradu za roman. U Francuskoj je nosilac odlikovanja viteza reda umetnosti i literature za celokupno književno delo.

Poslednju deceniju prošlog veka Stevanović je proveo između Francuske i Srbije. Zbog svoje žestoke kritike ratova na tlu bivše Jugoslavije i režima Slododana Miloševića, bio je prinuđen da zatraži politički azil u Francuskoj. U to vreme bio je stalna tema napada beogradske propagande, izbačen je iz školskih programa, a njegove su knjige nestale iz knjižara i biblioteka.

U Basarinoj emisiji “Crveni karton” Stevanović otvoreno govori o događajima koji su doveli do toga da je u jednom trenutku morao da spašava živu glavu. Govorio je o usponu Slobodana Miloševića, njegovom odnosu sa Dobricom Ćosićem, razlozima iz kojih je podneo ostavku u Prosveti i prelomnoj tački, kada ga je jedan poznati kriminalac izveo iz kafane i rekao da ima dve nedelje i da ne pravi probleme.

U njegovoj ispovesti saznaćete brojne šokantne detalje. Između ostalog, Stevanović tvrdi da je u Parizu imao priliku da iz ruku advokata vidi spisak za odstrel na kome se nalaze Slavko Ćuruvija, Srđa Popović, Đorđe Balašević i on.

Ne propustite priliku da čujete zanimljivo svedočenje čoveka koji je, kako tvrdi, doživeo građansku smrt i slučajno je preživeo.

( Espreso / Promo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.