SLOBODAN GAVRILOVIĆ GOST CRVENOG KARTONA: Basara, zbog tvoje knjige, mogao sam da završim u Hagu!
Promo, Foto: Promo

EMISIJA "CRVENI KARTON"

SLOBODAN GAVRILOVIĆ GOST CRVENOG KARTONA: Basara, zbog tvoje knjige, mogao sam da završim u Hagu!


Najava večerašnje emisije na Kurir tv-u

Objavljeno:

Basarin večerašnji gost je sociolog Slobodan Gavrilović, istaknuti član i bivši potpredsednik Demokratske stranke.

U zanimljivoj epizodi Slobodan i Basara, kao svedoci jednog vremena, diskutuju o pozadini i razlozima iz kojih su se događaji odvijali na određeni način.

Između ostalog, saznaćete kako je na demonstracijama 9. marta '91, kad je bačen prvi suzavac, Mićunović bežao kroz kuhinju Mažestika. Slobodan će objasniti zašto, za razliku od većine, smatra da naš najveći problem nije politički, već kulturološki. Govoriće o događajima koji su doveli do toga da Jevrejina Mošu Pijade komunisti proglase velikosrbinom, kao i zašto su Britanci Tita svrstali na 15. mesto najkrvoločnijih lidera sveta, optužujući ga za 450.000 smrti tokom i posle II Svetskog rata. Biće reči o atentatu na Aleksandra Obrenovića i postupcima Karađorđevića. Čućete neke od zanimljivosti kao što je izjava da se Dobrica Ćosić razočarao u komuniste kad je shvatio da avion ide po Jovankine haljine.

Gavrilović je Basari zamerio što je u svojoj knjizi "Sveta mast" izneo tvrdnju da je u svojoj kući kovao zaveru o Velikoj Srbiji, zbog čega je, kako kaže, mogao da završi u Hagu.

Govorio je i o ubistvu Đinđića, mogućim motivima i odgovornosti. Ne propustite novi Crveni karton večeras od 20 časova na Kurir televiziji!

Pričaće se!

( Espreso / Promo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.