NESTALA JANA SE JAVILA? Deca iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici viđena na različitim lokacijama, ŠTA SE DEŠAVA?
Jana Špoljar, Foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

strašno

NESTALA JANA SE JAVILA? Deca iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici viđena na različitim lokacijama, ŠTA SE DEŠAVA?

Kako se saznaje, nije neobično da tinejdžeri povremeno beže na dan- dva iz Dečjeg sela, ali se sami vraćaju ili ih pronalaze nadležni organi

Objavljeno: 14:10h

Tri devojčice i jedan dečak su pre dve noći pobegli iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici i policija još uvek traga za njima. Navodno su viđani na različitim lokacija, pa i na Fruškoj gori , ali za sada niko pouzdano ne zna gde se nalaze

Vaspitači su uspeli da kontaktiraju Janu posle „ nestanka“, ali nije želela da im kaže gde se nalazi i kada će se vratiti.

Kako se saznaje, nije neobično da tinejdžeri povremeno beže na dan- dva iz Dečjeg sela, ali se sami vraćaju ili ih pronalaze nadležni organi.

Inače, Dečije selo je ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe.

Cilj je da se deci omogući manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu.

Nestala deca
foto: Facebook/Nera Legac

Direktor potvrdio da su deca nestala

U ovaj slučaj, pored policije, uključeni su i socijalni radnici, kao i nadležne pokrajinske inspekcije.

Direktor Dečjeg sela Direktor dečijeg sela Mirko Jankelić je za lokalne medije potvrdio da je Jana Špoljar u ponedeljak uveče pobegla iz sela.

- Prema svemu sudeći, reč je o samovoljnom napuštanju ustanove. Nije nestanak da je izašla da prošeta pa se nije vratila, nego je isplaniran samovoljni odlazak. To znamo zato što je u ranac spakovala svoje stvari, džeparac, i tako dalje. To znači da se pripremala da ode i da verovatno postoji plan negde da bude – izjavio je Jankelić.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.