"NAVODNO SU TROJE DECE U BEOGRADU, SVI OSIM JANE": Direktor DEČJEG SELA za Espreso otkriva šta se desilo KOBNE NOĆI
Ilustracija, Foto: Facebook/Nera Legac

još uvek se traga ZA NJIMA

"NAVODNO SU TROJE DECE U BEOGRADU, SVI OSIM JANE": Direktor DEČJEG SELA za Espreso otkriva šta se desilo KOBNE NOĆI

Osim Janem kao nestale se vode još dve devojčice i jedan momak, koji su takođe štićenici ovog sela i deca bez roditeljskog staranja

Objavljeno:

Iz ustanove Dečije selo u Sremskoj Kamenici u kojoj se zbrinjavanju deca bez roditeljskog staranja, nestala je devojčica Jana Špoljar i za njom se traga se već treći dan.

O samoj devojčici i okolnostima nestanka nema informacija.

Ono što je poznato je da je nestala u ponedeljak, 30. maja.

Nestala Jana
Nestala Jana foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

Njen otac apelovao je da mu se svi koji nešto znaju jave na telefon 0655446585.

Otac Jane Špoljar za portal Espreso rekao je da iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici da odbijaju saradnju sa njim jer nije zakonski staratelj iako je njen biološki otac.

- Nisu raspoloženi za saradnju, ne obaveštavaju me, nemam ni informacije iz MUP-a. Tamo su jako loši uslovi, to znam, ne znam da li su pobegli. Molim Boga samo da su živi i zdravi.

Na pitanje zašto dete nije bilo kod njega već kod u Dečijem selu, odgovorio je kratko.

- Propust u sistemu, van sebe sam, objašnjava očajni otac za naš portal.

Otac je dodao da je kontaktirao i fondaciju "Tijana Jurić", nada se da će i oni pomoći.

Osim Jane, kao nestale se vode još dve devojčice i jedan momak, koji su takođe štićenici ovog sela i deca bez roditeljskog staranja.

Naša redakcija je kontatirala direktora Dečijeg sela, Mirka Jankelića kako bismo proverili šta se tačno desilo tog 30. maja.

Jana i još troje štićenika Dečijeg sela nestali su u toku noći 30. maja. Za sada imamo informaciju da su navodno troje dece, osim Jane u Beogradu." rekao je za Espreso Mirko Jankelić.

A šta se dešava sa Janom o zašto i ona nije sa njima, direktor nam nije objasnio.

Pitali smo ga i da li se deca ranije pokazivali tenedncije da žele da napuste dečije selo, na šta je on odgovorio negativno.

Dečije selo je mesto bez ograda i bez žica, sva deca imaju mobilne telefone i dežurni vaspitači su uvek sa njima u kontaktu. Dežurni vaspitač je probao da kontaktira Janu te večeri. Njih četvoro nisu nikad ranije pokazivali dtendencije da žele da napuste dečije selo niti su to pokušavali", rekao je za Espreso direktor Dečijeg sela.

Spomenuo je takođe da su iste večeri o slučaju obavestili policiju i da oni trenutno rade na rasvetljavanju slučaja i pronalasku maloletnika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.