DEVOJČICA IZ SRBIJE SPREČENA DA IZVRŠI SAMOUBISTVO! Roditelji, sutra i vašem detetu može da se desio, otvorite oči!
ilustracija, Foto: Profimedia

UPOZORENJE!!!

DEVOJČICA IZ SRBIJE SPREČENA DA IZVRŠI SAMOUBISTVO! Roditelji, sutra i vašem detetu može da se desio, otvorite oči!

Usledila je i emotivna ocena, jer je devojčici rečeno da je laptop koji joj je poklonjen, kupljen teškim crnim radom u Švajcarskoj

Objavljeno:

Jedna devojčica u Srbiji sprečena je da izvrši samoubistvo nakon dugotrajnog zlostavljanja koje je trpela na internetu, navedeno je kao primer i upozorenje na konferenciji o digitalnom nasilju u Skupstini Srbije.

- Terali su je da izvodi pornografske predstave. Onda su je tim snimljenim materijalom ucenjivali i devojčica se našla u klopci iz koje nije znala kako da izađe. Samoubistvo je na kraju videla kao jedino rešenje - ispričano je na konferenciji.

Usledila je i emotivna ocena, jer je devojčici rečeno da je laptop koji joj je poklonjen, kupljen teškim crnim radom u Švajcarskoj.

Naveden je i primer devojčice koju je na svakoj ekskurziji jedan nastavnik izdvajao i vodio na skrivena mesta. Njena majka zatražila je pomoć od policije, ali je očekivala da MUP sam reši slučaj, bez njenog podnošenja prijave.

Na konferenciji je poručeno da deca moraju imati osobu od poverenja da bi priznala ako se nešto dešava i da je iskrena i svakodnevna komunikacija roditelja sa decom neophodna.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.