OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O SLUČAJU "ISTERIVANJA ĐAVOLA" IZ DETETA U MLADENOVCU!
Ilustracija, Foto: Printscreen/facebook

jezivo

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O SLUČAJU "ISTERIVANJA ĐAVOLA" IZ DETETA U MLADENOVCU!

Prethodno se oglasio i Centar za socijalni rad u Beogradu.

Objavljeno:

Nakon jezive scene zabeležene u Mladenovcu, koja prikazuje kako žena urla na devojčicu i "isteruje đavola" iz nje, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako su naveli, tužilaštvo je obavešteno o pomenutim dešavanjima.

- Tim povodom je dalo nalog policiji da prikupi sve podatke i obaveštenja, da obavi razgovore sa licima koja su učestvovala u događaju i da dostavi izveštaj tužilaštvu, nakon čega će biti odlučeno o daljem postupanju - navedeno je.

Podsećamo da se prethodno oglasio i Centar za socijalni rad u Beogradu.

- Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je kao organ starateljstva upoznat sa slučajem koji ste naveli u dopisu. Gradski centar je reagovao u skladu sa zakonom, procenom, procedurom i preduzeo neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletne dece i majke koju navodite u dopisu. Tim stručnjaka GCSR će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti dece i porodice u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se, kao i dosad, intezivna saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema.

Isterivanje đavola
foto: Printscreen/Facebook

Detalje i dalji plan starateljske zaštite navedene maloletne dece GCSR kao organ staratljstva ne može iznosti u javnost. Na čuvanje i poverljivost podataka i isključivanje javnosti iz rada na konkretnom slučaju obavezuje nas kako zakon (Porodični zakon, član 206; Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad, član 14) tako i profesionalna etika.

Na Fejsbuku je objavljen potresan snimak iz Mladenovca, na kom se čuje i vidi kako žena "isteruje đavola" iz devojčice, za koju se u objavi navodi da ima autizam. Urla na nju i ispušta jezive krike. Snimak je, kako je napisano, napravio komšija. Kako saznajemo od očevica, na licu mesta su, navodno, bili i ekipe policije i Hitne pomoći.

Sve se odigralo 22. maja ove godine.

- Majka iz Beograda sa svoje troje dece, došla je kod porodice u Kovačevac, koji su joj ponudili pomoć jer je ostala bez krova nad glavom. Dvoje dece boluju od autizma. Na snimku se vidi kako maloletna osoba za koju porodicu kaže da ima natprirodne moći, pokušava da izleči dete, tj. isteruje đavola iz deteta koje navodno boluje od autizma. Dok se ovaj ritual dešava, muškarac drži majku dece i ne dozvoljava da priđe svojoj deci. Čuje se kako joj govore da ovo rade za njeno dobro - rekao nam je očevidac.

- Snimak sam morao objaviti javno, kako bih ovakvim potezom naterao nadležne institucije da urade nešto povodom ovog slučaja - dodao je očevidac.

Majka sa decom je, navodno, nakon ovoga, smeštena u Sigurnu kuću.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.