KATAKLIZMA U ARILJU! Grad veličine oraha tukao 40 MINUTA, opustošeni malinjaci i kupinjaci (FOTO)
Arilje, Foto: RINA

NEVREME

KATAKLIZMA U ARILJU! Grad veličine oraha tukao 40 MINUTA, opustošeni malinjaci i kupinjaci (FOTO)

Najveća materijalna šteta pričinjena je u MZ Bogojevići, Stupčevići, Latvica i Radobuđa

Objavljeno:

Jako olujno nevreme praćeno krupnim i dugotrajnim gradom u popodnevnim satima opustošilo je deo teritorije opštine Arilje. Najveća šteta pričinjena je na zasadima maline i kupine, ali desetkovan je ovogodišnji rod i ostalog voća.

"Odjednom je sve oko nas postalo crno i počeo je da pada jak grad, veličine oraha. Padao je oko 40 minuta i "ubio" svo voće koje smo imali. Šteta u malinjacima ovako na prvi pogled može se reći i da je oko 90 odsto. Lišće i grane su sve po zemlji, a u dvorištu se grad može skupljati lopatom. Ne pamti se ovako nevreme u našem selu", rekao je za RINU Srećko Gavrilović iz sela Bogojevići.

1 / 5 Foto: RINA

Najveća materijalna šteta pričinjena je u MZ Bogojevići, Stupčevići, Latvica i Radobuđa, a ovako jako nevreme ne pamte ni najstariji meštani ovih ariljskih sela. Još uvek nije poznato sa koliko raketa su dejstvovali protivgradni strelci.

"Zbog velike količine kiše i grada oštećen je i deo putne infratsrukture. Kada sakupimo sve podatke sa terena, razmotrićemo odluku o uvođenju vanredne situacije", izjavio je predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.