GRAD VELIČINE LEŠNIKA POKOSIO OKOLINU IVANJICE: Livade obelele, malina ni na vidiku
Grad, Foto: RINA

nevreme

GRAD VELIČINE LEŠNIKA POKOSIO OKOLINU IVANJICE: Livade obelele, malina ni na vidiku

Protivgradni strelci su dejstvovali na vreme i ispaljeno je sedam protivgradnih raketa.

Objavljeno:

Tokom popodnevnih sati jako olujno nevreme zahvatilo je sela smeštena na planinama Javor i Golija, na području između Ivanjice i Sjenice. Pričinjena je materijalna šteta pre svega na usevima i zasadima maline.

– Jak grad veličine veće od lešnika tukao je dobrih desetak minuta. Nije bio toliko krupan koliko je bio intenzivan i za samo nekoliko minuta obelele su okolne livade. Najveća šteta pričinjena je na malinama čija berba počinje za manje od mesec dana – rekao je za RINU Nifo Papić iz Sjenice koji se u trenutku nevremena našao u selu Erčege gde je grad intenzivno padao.

Osim Erčega jako nevreme protutnjalo je i kroz sela Smiljevac i Kovilje, koja su, takođe, poznata po velikim plantažama malina.

Grad
foto: Profimedia

– Protivgradni strelci su dejstvovali na vreme i ispaljeno je sedam protivgradnih raketa. Još uvek nemamo prijave o eventualnoj velikoj materijalnoj šteti. Ukoliko ih bude bilo komisija će kao obično izaći na teren i sačiniti zapisnik, kako bi našim meštanima izašli u susret koliko smo u mogućnosti – rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Prema najavama meteorologa nevreme se očekuje tokom poslepodnevnih sati i u ostalim delovima Zapadne Srbije.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.