"UZ OGRADU SIPAMO SODU BIKARBONU I POSTAVLJAMO BARIKADE": Velika legla ZMIJA u Čačku! Stanari u PANICI! (FOTO)
Pantićeva ulica u Čačku, Foto: RINA

LEGLA ZMIJA U ČAČKU

"UZ OGRADU SIPAMO SODU BIKARBONU I POSTAVLJAMO BARIKADE": Velika legla ZMIJA u Čačku! Stanari u PANICI! (FOTO)

Prema rečima meštana, najveće leglo zmija krije se u kući koja je nekada bila opštinska, a sada tu već niko ne dolazi, a kamoli održava i preti da se sruši

Objavljeno:

Niti manje ulice, niti veće opasnosti kad dođu vreli dani. Nakon što je u Pantićevoj u Čačku, zmija ujela stariju ženu koja je usled posledica završila u bolnici, ostale komšije žive u strahu.

Ovo je prvi put da se dogodio sličan incident koji im je uterao strah u kosti, ali nije prvi put da u blizini svojih kuća vide opasne gmizavce koji prete da ugroze živote stanovnika.

"Zmije dugačke i preko dva metra nalazili smo u našim kućama. Jednu smo otkrili sasvim slučajno kad je mačak uporno grebao po zidu i gledao u jednu tačku. Kad sam prišao video sam ogromnu zmijuu sa sve izbačenim jezikom. Jezivo je kad pomislite da zaspite, a ona može da vam dođe u neposrednu blizinu. Zbog toga su prošlog leta mnoge noći bile i neprospavane, jer sam jednu našao omotanu oko saksije za cveće, a drugu na ulici ispred kuće", rekao je za RINU Dejan Miljković.

Dejan Miljković
Dejan Miljkovićfoto: RINA

Upoznati sa činjenicom da žive u opasnom delu grada, ovi Čačani su prinuđeni da postavljaju barikade kako bi sprečili da se zmije približe njima i njihovoj deci. Poznato je da zmije najčešće naseljavaju napuštene kuće, a upravo je takvih nekoliko objekata u Pantićevoj ulici u Čačku.

1 / 8 Foto: RINA

"Konsultovali smo se sa ljudima koji poznaju problematiku i rekli su nam kako da se zaštitimo. Moramo uz samu ogradu da sipamo sodu bikarbonu i stavljamo hepo kocke koje mogu da ih oteraju od kuća. Svake godine ovaj problem prijavljujemo nadležnim inspekcijama, ali proble nikako da se reši. Mi sami čistimo i kosimo koliko možemo da bismo se spasili, ali to nije trajno rešenje. Moraju nadležne službe da uzmu ovaj problem za ozbiljno kako se ne bi završilo tragično", kazala je Ljiljana Stojanović.

Ljiljana Stojanović
Ljiljana Stojanovićfoto: RINA

Prema rečima meštana, najveće leglo zmija krije se u kući koja je nekada bila opštinska, a sada tu već niko ne dolazi, a kamoli održava i preti da se sruši.

"Kuća je odavno napuštena i tu niko ne živi. Kada ovako zmije izlaze na put, ne smem ni da zamislim šta se sve krije u podrumu tog objekta. Nažalost ovo nije jedina napuštena kuća pored koje zatvaramo oči kada prolazimo, ima ih još nekoliko u ovoj ulici sa istom sudbinom, ali i sa istim leglom zmija", zaključuju meštani.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.