DANAS ĆE SE ZNATI DA LI SU NESTALA LICA OVDE ZAKOPANA: Porodice nestalih nestrpljivo iščekuju ishod
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

DANAS ĆE SE ZNATI DA LI SU NESTALA LICA OVDE ZAKOPANA: Porodice nestalih nestrpljivo iščekuju ishod

Pretraga je započela je 10. maja

Objavljeno:

Komisija za nestala lica Vlade Srbije najavila je da će danas biti završena pretraga lokacije rudnika Štavalj kod Sjenice radi pronalaska lica koja se vode kao nestala tokom konflikta na Kosovu i Metohiji.

Pretraga je započela je 10. maja, a nadležni državni organi Srbije radili su na osnovu naredbe Tužilaštva za ratne zločine. Osim državnih organa, sudskog i rudarsko-geološkog veštaka iz Republike Srbije na lokaciji su bili prisutni i stručnjaci EULEKS, predstavnici MKCK, UNDP i Prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica na AP KiM u svojstvu posmatrača.

"Završetak aktivnosti na pretrazi terena, koja je vršena u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa navodima Prištinske delegacije da su na navedenoj lokaciji pokopani posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, planirana je u sredu", najavila je Komisija.

Veljko Odalović
Veljko Odalovićfoto: Pritnscreen

Rezultate pretrage saopštiće predsednik Komisije za nestala licaVeljko Odalović, a javnosti će se obratiti i predsedavajući Radne grupe Martina Fava, kao i predstavnik prištinske delegacije Kuštrim Gara, dodaje se u saopštenju Komisije.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.