"SRBI PRAKTIKUJU SE*S NA TERASI, I SLUŠAJU NARODNJAKE KAO LUDI": Evo šta o nama kažu Rusi koji su se skoro doselili
Foto: Profimedia, Printscreen/RTS

iskreni

"SRBI PRAKTIKUJU SE*S NA TERASI, I SLUŠAJU NARODNJAKE KAO LUDI": Evo šta o nama kažu Rusi koji su se skoro doselili

“Kad im dete skoči, kao da će plafon da se sruši”, ovako glasi samo jedan od brojnih komentara Rusa koji se, izgleda, teško privikavaju na uslove života u Srbiji.

Objavljeno:

Rusi koji su došli u Srbiju primetili su ono što i mi koji ovde živimo primećujemo, ali zanimljive stvari su pohvalili.

“Kad im dete skoči, kao da će plafon da se sruši”, ovako glasi samo jedan od brojnih komentara Rusa koji se, izgleda, teško privikavaju na uslove života u Srbiji.

Veliki broj njih se, usled krize i rata u Ukrajini, doselio u našu zemlju, a na društvenim mrežama uveliko imaju i grupe gde razmenjuju iskustva i savetuju jedni druge kad stignu ovde.”Ja sam na Voždovcu. Čujemo komšije odozgo, dole, desno, levo, komšije, vrata naspram, pa čak i dijagonalno. Čini se da generalno ovde nisu čuli za takvu stvar kao što je zvučna izolacija”, napisao je jedan Rus.

Stanovi, Nekretnine
foto: Profimedia

Genijalno ovjašnjenje Nikite Mihalkova Momi Kaporu i danas se prepričava Druga Ruskinja se nadovezala dodavši da ima komšiju preko puta koji pravi dosadne žurke tako što “otvara oba prozora i sedi na prozoru uz veoma dosadnu muziku”. A onda je usledila žalba i na srpske narodnjake.

“Ovde svakog petka i svakog praznika komšije u njihovom stanu – oko 100 metara od našeg stana, puštaju srpske narodnjake isto tako punom snagom, u jedan dva ujutru i nekakvi psi lutalice laju svako jutro umesto petlova, pa sada imam problema sa spavanjem koje nisam imao u starom gradu”, žali se ovaj Rus.

A jedan je, komentarišući buku iz susedstva, napisao – “moj komšija ima odnose sa ženom na terasi”. Ali, da ne bude da je sve crno, jer i nije, Rusi hvale što kod nas bar, za razliku od njihove kulture, nema toliko golotinje.

“Kad dečje grupe dođu na trening, svlačionica se ne deli na žensku i mušku i ko je u koju kabinu ušao i hvala bogu da niko ne hoda go po svlačionicama, pa ni deca”, napisao je jedan Rus, na šta se Ruskinja nadovezala.

“Da i mene je to obradovalo. Iako sam se navikla da smo svi goli, mi smo svi stranci jedni drugima. Hvala Bogu, bar mogu da odem sa detetom na bazen i da tamo ne vidim golaće. Odlične vesti”, veselo je zaključila.

Nekretnine
foto: Printscreen/RTS

Srbija je, kažu u prepisci, prelepa zemlja, to često ističu, zemlja koja im je pružila utočište, ali kad spominju stvari koje im nisu baš pohvalne, onda možete čuti da se žale na tanke zidove na u našim zgradama, jer u stanovima čuju decu komšija dok skaču i igraju se, ili same komšije dok imaju intiman odnos.

“Kad im dete skoči, kao da će plafon da se sruši”, ovako glasi samo jedan od brojnih komentara Rusa koji se, izgleda, teško privikavaju na uslove života u Srbiji, piše Telegraf.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.