PRVE REČI NASLEDNIKA SRPSKE KRUNE NAKON ABDIKACIJE PRINCA PETRA: Evo zašto se tek sada oglasio (FOTO)
Princ Filip, Foto: Printscreen/Youtube/SP Video

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ

PRVE REČI NASLEDNIKA SRPSKE KRUNE NAKON ABDIKACIJE PRINCA PETRA: Evo zašto se tek sada oglasio (FOTO)

Objasnio je da se nakon abdikacije nije oglašavao jer je želeo da nekoliko dana njegova porodica provede u tišini i razmišljanju

Objavljeno:

Princ Filip Karađorđević oglasio se prvi put nakon infromacije da je njegov brat princ Petar abdicirao i odrekao se prava prerogativa koja mu pripada.

On je podelio na Tviteru saopštenje u kojem navodi da je prisustvivao abdikaciji svog brata u Sevilji u Španiji i da je takav potez princa Petra rezultat dugog razmišljanja.

Kako je naveo, takvim potezom automatski sve obaveze i dužnosti prelaze na sledećeg u liniji nasleđivanja, tačnije na njega.

- Poštujući odluku mog starijeg brata, preuzimam dužnost i odgovornost koju podrazumeva titula Princa-Naslednika, prihvatam sve dužnosti i obaveze koje su mi tim činom došle i svestan sam najveće časti koja mi je time učinjena - naveo je u saopštenju princ Filip.

1 / 3 Foto: Beta / Branislav Božić

Objasnio je da se nakon abdikacije nije oglašavao jer je želeo da nekoliko dana njegova porodica provede u tišini i razmišljanju, kao i da dođe do razumevanja u porodici i među narodom.

- Obavezujem se da ću živeti i boriti se za sreću i napredak Srbije i svih koji poštuju dinastiju Karađorđević - zaključio jeon.

Ispod se nalazi saopštenje princa Filipa u celosti:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.