PRINC I PRINCEZA IZ BAJKE! Detalji sa glamurozne ceremonije Filipa i Danice Karađorđević NEVIĐENE JAVNOSTI! (FOTO)
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

glamurozno

PRINC I PRINCEZA IZ BAJKE! Detalji sa glamurozne ceremonije Filipa i Danice Karađorđević NEVIĐENE JAVNOSTI! (FOTO)

Venčanje princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića, te 2017. godine, bilo je događaj decenije...

Objavljeno:

Venčanje princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića, odigralo se 7. oktobra 2017. godine, a na njemu bile su brojne uticajne zvanice, kao i članovi kraljevske porodice. Na večnu ljubav princu Filipu Karađorđeviću, u Sabornoj crkvi u Beogradu, zaklela se, Danica, tada Marinković, ćerka slikara Milana Cileta Marinkovića.

Filip Karađorđević, Danica Karađorđević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na istom mestu čak skoro 100 godine ranije, sklopili su brak kralj Aleksandar i kraljica Marija, tačnije 1922. godine. Drugi sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i grafička dizajnerka i vizuelna umetnica, izgovorili su sudbonosno da i krunisali svoju ljubav, posle proslave veridbe u Londonu, koja se odigrala ranije tog leta.

Prinčevski par venčao je poglavar SPC, patrijarh Irinej, a brojne zvanice doputovale su sa različitih delova sveta. Kuma na venčanju bila prestolonaslednica Švedske, princeza Viktorija od Švedske, a kum je princ Petar. Tada se, takođe, veliki broj građana okupio ispred crkve, te su mnogi okarakterisali venčanje princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića, kao događaj decenije.

Filip Karađorđević, Danica Karađorđević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Venčani par dočekala su ispred crkve i deca u narodnoj nošnji, što je još jedan pokazatelj da se od tracidije nije odstupalo, a potom je organizovano i građansko venčanje, kao i prijem gostiju na Belom dvoru, na Dedinju.

Sudeći po fotografijama, elegantna princeza Danica plenila je harizmom i odmerenošću, te je izgledala baš kao što i njena titula govori - kao prava princeza, a haljinu koju je nosila, potpisuje naša svetski poznata dizajnerka Roksandra Ilinčić.

Filip Karađorđević, Danica Karađorđević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Prilikom prvog susreta na Belom dvoru u Beogradu Filip i ja osetili smo magičnu bliskost. Tokom razgovora zaključili smo da imamo mnogo zajedničkih interesovanja poput umetnosti, muzike, literature, putovanja. Nove teme rađale su se iz minuta u minut, a vreme koje smo provodili zajedno prolazilo je brzinom svetlosti. Sasvim prirodna želja za ponovnim susretom učinila je da ceo svet preraste u mape i ulice koje bismo prelazili lagano do sledećeg viđenja. Venecija, Pariz, Sevilja, London samo su neke od stanica na kojima smo negovali one najlepše emocije koje i danas gajimo - govorila je princeza Danica Karađorđević za "Gloriju" o njihovom sudbinskom susretu.

(Espreso/Gloria/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.