VOLONTER REKORDER: Milovan iz Šapca KRV je dao onoliko puta koliko ima i godina - 75! (FOTO)
Dovragović, Foto: Printscreen/RTS

svaka čast!

VOLONTER REKORDER: Milovan iz Šapca KRV je dao onoliko puta koliko ima i godina - 75! (FOTO)

Milovan Dovragović je krv dao 75 puta. Toliko danas ima i godina

Objavljeno:

Šapčani godišnje organizuju više od osamdeset akcija dobrovoljnog davanja krvi. U nedelji Crvenog krsta, posećuju i najstarije volontere.

Fotografije i diplome ne čuva, ali svaku uspomenu dobro pamti! Od nagrada, važniji su mu osmesi ljudi kojima je pomogao. Milovan Dovragović prvi put je dao krv u kasarni u Visokom. Za prvih deset godina, organizovao je više od 700 akcija. Vlasnik je i Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije.

"Crveni krst za mene je bio oličenje humanosti i dobrote. Od prvog dana, nosio sam se da nekome pomognem, da nekome damo pomoć za opstanak života, Kada sam počeo da radim u Komisiji za okupljanje davalaca krvi pri Crvenom krstu Šabac, odmah smo krenuli na masovnost, da građane što više aktiviramo i da se odazovemo. Komisija je nasledila davalaštvo, sa 2.500 boca krvi, mi smo te godine prešli na 5.500, postali smo jedan grad u Srbiji sa najvećom masovnošću u prikupljanju krvi," kaže Dovragović.

Milorad Dovragović
Milorad Dovragovićfoto: Printscreen/RTS

U šabačkom Crvenom krstu angažovano je više od 200 volontera koji su prigodnim poklonima, obradovali najstarije kolege.

naglašava:"Bez njih, mi ne bismo bili ono što jesmo", naglašava Slavko Radovanović, v. d. sekretara Crvenog krsta u Šapcu, "mi smo prepoznatljivi po njima i zahvaljujući njima imamo tako dobre rezultate. Danas smo došli kod našeg Milovana koji je sa nama 30 godina i koji je deo nas i dan-danas, koga poštujemo i cenimo i on mora da zna da od strane Crvenog krsta nije zaboravljen."

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Milovan Dovragović je krv dao 75 puta. Toliko danas ima i godina. I dalje je među prvima da pruži pomoć svima kojima je potrebna. Najduži staž ima i u šabačkom Zorkinom soliteru u kojem je već 44 godine upravnik zgrade.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.