DARKO (21) DAO JE SVOJ ŽIVOT ZA OTADŽBINU: Danas se navršavaju 23 godine od borbe na Košarama! (FOTO)
Spomenik, Foto: RINA

SRPSKI VOJNICI

DARKO (21) DAO JE SVOJ ŽIVOT ZA OTADŽBINU: Danas se navršavaju 23 godine od borbe na Košarama! (FOTO)

Dejan Mitrović rođen je 23.septembra 1974.godine u Valjevu, a osnovnu i srednju školu završio je u Ljigu

Objavljeno:

Danas se navršava 23 godine od kako su u jeku borbe na Košarama u ranim jutarnjim satima stradali srpski vojnici. Jedan od njih bio je i Darko Milošević iz Ljiga tada dvadesetjednogodišnji mladić u čijem rovu su ođeknule dve detonacije.

"Iako teško ranjen, pokušavao je da dozove dva druga koji su bili sa njim u istom rovu. Bio je u veoma lošem stanju…Uniforma sva u rupama kao i desna strana lica….Borio se Darko za svoj život do poslednjeg trena. Rane su ipak bile preteške za njegovo junačko srce i preminuo je", prisećaju se njegovi ratni drugovi.

1 / 3 Foto: RINA

Predstavnici Opštine Ljig položili su vence na spomen obeležju vojniku Darku Miloševiću u parkiću u blizini njegove kuće kao i Dejanu Mitroviću, na ljiškom groblju. U Darkovu čast ulica u Ljigu kojoj je živeo, ponela je njegovo ime. Parkić koji se nalazio baš u toj ulici preko puta njegove kuće krasi njegova bista.

Na inicijativu njegovog brata, u proleće 2006.godine uz pomoć komšija i opštine Ljig napravljene su ljuljaške, klackalice i penjalice za decu a urađena je i rasveta. Parkić nikada nije prazan jer je ulica u kojoj se nalazi puna mališana.

Darko je rođen 1978.godine u Ljigu. Za vreme NATO agresije na SRJ nalazio se u 125.motorizovanoj brigadi. Uprkos tome što je ranjen u nogu, u prizrenskoj bolnici gde se oporavljao, insistirao je da bude vraćen na položaj.

Dejan Mitrović rođen je 23.septembra 1974.godine u Valjevu, a osnovnu i srednju školu završio je u Ljigu. U septembarskoj klasi otišao je u vojsku u Jakovo 1993.godine, a prekomandu je dobio u Mladenovac. Stradao je 2.maja 1994.godine u 20.godini od oružja drugog vojnika iz iste kasarne, Šabana Bajramija.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.