NIŠLIJE NAŠLE OPASNU ŽIVOTINJU NA PARKINGU TRŽNOG CENTRA: "Stigla u grad vozilom izletnika s prvomajskog uranka"
Zoo Planet, Foto: Zoo Planet

strašno

NIŠLIJE NAŠLE OPASNU ŽIVOTINJU NA PARKINGU TRŽNOG CENTRA: "Stigla u grad vozilom izletnika s prvomajskog uranka"

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja ZOO Planet ubeđen je da je zmija stigla vozilom nekog od izletnika koji su juče bili na prvomajskom uranku

Objavljeno:

Nišlije koje su se sinoć zatekle u jednom tržnom centru nisu mogle da veruju svojim očima kada su na parkingu ispred jedne radnje ugledali poskoka. O prisustvu nezvanog gosta usred grada odmah je obavešteno obezbeđenje tržnog centra koje je u pomoć pozvalo udruženje ZOO Planet, koje je osposobljeno za zbrinjavanje različitih vrsta životinja, pa i otrovnica.

Dušan Stojanović, predsednik ovog udruženja, objašnjava da su odmah po pozivu da je opasna životinja primećena na mestu koje je uvek prepuno ljudi, njihovi volonteri upućeni da je bezbedno uklone.

- Kad smo mi stigli zmija se, verovatno zbog straha, sakrila ispod rezervoara jednog od automobila koji su bili na parkingu. Upotrebili smo specijalne hvataljke kojima smo je izvukli i stavili u džak. Životinja je nakon toga puštena u prirodno stanište gde nikoga neće ugrožavati - objašnjava Stojanović.

Poskok
Poskokfoto: Profimedia

Komentarišući to što je poskok zatečen u gradu, Stojanović ističe da je ubeđen da je zmija stigla vozilom nekog od izletnika koji su juče bili na prvomajskom uranku.

- Mnogo je ljudi bilo na području Sićevačke i Jelašničke klisure gde ima dosta otrovnica ove vrste. Verujem da se poskok zavukao u neki automobil koji se zaustavio na parkingu, te da je zmija to iskoristila da izađe napolje. Kada je videla ljude, uplašila se i ponovo se zavukla, ali u drugi automobil - kazao je Stojanović.

( Espreso / Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.