KONAČNO SU PRONAŠLE DOBROČINITELJKU IZ SAD! Jugoslovenkama je POMOGLA tokom bombardovanja, tražile je DECENIJAMA
Devojke, Foto: Printscreen/Twitter/Twitter/Refugeees International

DIRLJIVO!

KONAČNO SU PRONAŠLE DOBROČINITELJKU IZ SAD! Jugoslovenkama je POMOGLA tokom bombardovanja, tražile je DECENIJAMA

Nakon što je njihova priča odjeknula na društvenim mrežama, javila se Trejsina ćerka

Objavljeno:

Priča dve devojke, koje su kao male bežale od bombardovanja 1999. iz Jugoslavije, i koje su decenijama tražile Amerikanku koja im je pomogla tako što im je poklonila 100 dolara i zlatne minđuše, podigla je svet na noge.

Naime, bivša Jugoslovenka, a danas Amerikanka, već više od dve decenije čuva jednu kovertu, nadajući se da će joj ona pomoći u potrazi za nepoznatom ženom koja joj je pomogla kada joj je to bilo najpotrebnije.

Nakon duge i uporne potrage, dve devojčice, a danas devojke, koje su pobegle sa naših prostora, uspele su da uđu u trag ženi koja je na tom teškom putu bila njihov anđeo čuvar.

Ajda je 1999. iz Jugoslavije pobegla sa svojom starijom sestrom Vanjom. Ajda je tada imala 12, a Vanja 17 godina. Dok su letele iz Amsterdama za Tvin Sitis, sedele su do dve žene, pretpostavljaju iz Minesote i sa njima podelile svoju životnu priču. Tada im je Vanja prepričala da su najpre pobegle u Mađarsku, gde su ostale neko vreme, da bi se nakon toga uputile u SAD.

Njihova teška priča naterala je ovu Amerikanku da učini nešto nesvakidašnje, pogotovo u vreme kada su američke bombe razarale Srbiju.

Devojke, Jugoslavija
foto: Printscreen/Twitter/Twitter/Refugeees International

Starija Amerikanka je Jugoslovenkama dala kovertu u kojoj se nalazila poruka: "Za devojke iz Jugoslavije, žao mi je što je bombardovanje vaše zemlje uzrokovalo vašoj porodici toliko problema. Nadam se da će vaš boravak u Americi biti siguran i sretan za vas. Dobro došle u Ameriku. Molim vas, neka vam ovo pomogne. Vaša prijateljica iz aviona, Trejsi."

Nakon što je njihova priča odjeknula na društvenim mrežama, javila se Trejsina ćerka.

- Vi tražite moju mamu Trejsi Pek. To je njen rukopis, nema greške. Seća se vas dve, devojčica sa leta - napisala je Trejsina ćerka Ešli na društvenoj mreži u odgovoru Ajdi.

Ajda je odmah reagovala na ovu poruku i obećala Ešli da će je kontaktirati putem mejla... Ostaje da vidimo da li će se Ajda i Vanja sresti sa Trejsi i lično joj se zahvaliti za sve.

Bonus video:

05:00

BRZE VESTI 02.05.2022. 14:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.