MARIJA JE SVOJU VENČANICU STAVILA NA LICITACIJU ZA FILIPA: Za Espreso otkriva šta stoji iza HUMANOG POTEZA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva, Budi human

699 na 3030

MARIJA JE SVOJU VENČANICU STAVILA NA LICITACIJU ZA FILIPA: Za Espreso otkriva šta stoji iza HUMANOG POTEZA (FOTO)

Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru

Objavljeno:

"Budi human - Humanitarne licitacije" je Fejbuk grupa koja broji više hiljada članova koji svakodnevno postavljaju svoje stvari od dragocene vrednosti kako bi pomogli deci i odraslima.

Ovog puta pažnju nam je privukla Marija Filipović koja je odlučila da svoju haljinu sa venčanja postavi na licitaciju za malog Filipa Ivanovića koji boluje od Hihg grade malignog vretenastoćelijskog tumora, tip monofazni sinovijalni sarkom.

Filip je rođen kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Filip se nakon odrađene operacije, hemioterapije i zračenja vratio izlečen kući. Međutim na redovnoj kontroli nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Filip je lečenje nastavio u bolnicama u inostranstvu.

Filip Ivanović
foto: Printscreen/Facebook

Portal Espreso kontaktirao je Mariju kako bi nam rekla zašto se odlučila na ovaj korak iako joj je haljinu za venčanje šila majka pa zbog toga ima i veću vrednost za nju i njenu porodicu.

- Drago mi je da je jedna haljina uspela da privuče takvu pažnju i da doprinese tome da mali Filip što pre ozdravi. Haljinu je, kako sam navela u tekstu objave, šila moja mama i zbog toga mi je veoma draga, ali još draže mi je što znam da nekome može da pomogne. Haljinu sam prvo htela da prodam jer sam videla oglas na Fejsbuku gde jedna devojka traži haljinu baš ovakvu, kao što je moja venčana, a onda sam se setila ove humanitarne grupe i odlučila da mi je draže da taj novac ode na lečenje nekog deteta, a haljina usreći neku novu devojku, izjavila Marija.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Marija je ovim putem pozvala i ostale članove grupe da se aktiviraju

Ovim putem, pozvala bih i ostale članice grupe, u koliko su u mogucnosti i imaju i dalje svoju venčanu haljinu, da je postave na licitaciju i doprinesu nečijem lečenju. Venčana haljina je jedna divna uspomena, pogotovo kada je šije majčina ruka i kada u njoj izgovorite sudbonosno DA čoveku svog života, ali taj osećaj da ste nekome pomogli i spasili život, na bilo koji način, nema cenu, rekla je Marija za portal Espreso.

Za Filipov život! Budimo humani!

Pomozimo Filipu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8 IBAN: RS35160005400004245884 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.