POGLEDAJTE U NEBO I BIĆE VAM JASNO! Meteorolog objasnio šta se dešava sa vremenom, večeras nam tek neće biti dobro
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

ŠTA NAM NEBO SPREMA?

POGLEDAJTE U NEBO I BIĆE VAM JASNO! Meteorolog objasnio šta se dešava sa vremenom, večeras nam tek neće biti dobro

Takođe, istakao je i da se po boji neba nad Srbijom može videti koliko ima čestica peska iz Sahare zbog ciklona i južnog strujanja

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, vetrovito i toplije vreme, uz povremenu kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće umeren i jak vetar, u košavskom području povremeno sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura biće od sedam do 11 stepeni, najviša dnevna od 18 do 22.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je vremensku prognozu u kojoj se navodi da nas do kraja današnjeg dana očekuje oluja, kao i pesak iz Sahare.

- Danas jaka i olujna košava i pesak iz Sahare. Uveče grmljavinske oluje U nastavku prepodneva sledi dalje razvedravanje, tako da će sredinom dana u svim predelima Srbije biti sunčano i toplo. Inače, Srbija je danas pod uticajem ciklona sa severnog Jadrana, pa on uslovljava u svom prednjem delu snažna južna strujanja i dotok tople , ali i vlažne vazdušne mase sa Medietrana. U sklopu južnog struajnaja, danas nam stižu i čestice peska iz Sahare, pa kiša koja bude padala sadržaće čestice pustinjskog peska iz Sahare, koja je već padala tokom noći iza nas, napisao je meteorolog Đurić i dodao:

vREME
foto: ĐORĐE ĐURIĆ FB

- Zbog izraženog gradijenta pritiska, danas će u Srbiji duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, a na jugu Banata i preko 100 km/h. Krajem dana i tokom večeri vetar će biti u slabljenju, jer će se centar napomenutog ciklona premeštatai preko Vojvodine. Posle podne i uveče u svim predelima Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, naročito na severu i severoistoku Srbije, a na području Vojvodine biće uslova i za grmljavinske oluje, pri čemu bi palo i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru. Maksimalna temperatura biće danas od 20 do 24°C, u Beogradu do 23°C, navodi se u objavi.

Takođe, istakao je i da se po boji neba nad Srbijom može videti koliko ima čestica peska iz Sahare zbog ciklona i južnog strujanja.

Podsetimo, i krajem marta meteorolozi su za prve aprilske dane najavili tzv. prljavu kišu.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović

Žuta kiša koja nam je došla sa oblakom iz Sahare u Srbiji je pala 16. marta. Svi automobili bili su prekriveni prljavštinom takvom da su vozila morali da peru, pa su vlasnici auto- perionica trljali zadovoljno ruke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.