SVI MOŽETE DA GLASATE SLEDEĆE NEDELJE PUTEM FEJSBUKA: Traže se imena za pet bizona na Fruškoj gori! (FOTO)
Bizoni, Foto: Profimedia

učestvujte i vi!

SVI MOŽETE DA GLASATE SLEDEĆE NEDELJE PUTEM FEJSBUKA: Traže se imena za pet bizona na Fruškoj gori! (FOTO)

Kako je naveo direktor Nacionalnog parka Fruška gora Radoslav Krunić, bizoni su sada u četrdesetodnevnom periodu karantina i adaptacije, nakon čega će građani moći da ih vide uživo

Objavljeno:

Jedan mužjak i četiri ženke evropskog bizona, poreklom iz Poljske, 29. marta stigli su u Nacionalni park Fruška gora. Nacionalni park je pozvao građane da se na Fejsbuk profilu parka izjasne o predlozima imena za pet bizona.

Kako je naveo direktor Nacionalnog parka Fruška gora Radoslav Krunić, bizoni su sada u četrdesetodnevnom periodu karantina i adaptacije, nakon čega će građani moći da ih vide uživo.

„Ma koliko građani žele što pre da ih vide, prateći uputstva i preporuke svetskih stručnjaka za evropske bizone, kao i propise veterinarske inspekcije, neophodno je ispoštovati period karantina i adaptacije bizona“, napominje Branka Bogavac PR NP Fruška gora, i dodaje – „ako smo čekali 5 godina na njihov dolazak možemo se strpiti još mesec dana pružajući im neophodan mir za upoznavanje sa njihovim novim domom na Fruškoj gori“, navodi se na sajtu parka.

1 / 3 Foto: Profimedia

Izbor imena za pet jedinki bizona počinje sledeće nedelje i njih će birati građani Srbije, kao i svi zainteresovani. Uži izbor imena napravila su deca predškolskog uzrasta iz Srbije, Španije i Poljske, navedeno je na Fejsbuku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.