MARINI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Ima samo 19 godina i bori se sa opakom bolešću, hitno potrebno 200.000 evra!
Marina Đorđević, Foto: Printscreen/Društvene mreže

pomozimo!

MARINI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Ima samo 19 godina i bori se sa opakom bolešću, hitno potrebno 200.000 evra!

U maju prošle godine počela je da se žali prvo na bolove u ramenu, pa u grudima

Objavljeno:

Marini Đorđević (19) iz Niša dijagnostikovana je akutna limfoblastna leukemija zbog čega mora hitno na transplantaciju koštane srži u inostranstvo. Za ovaj zahvat potrebno je 200.000 evra, što premašuje mogućnosti njene porodice.

Oduvek je bila odličan učenik sa velikim talentom za medicinu i strane jezike, zdrava, nasmejana i plemenita devojčica. Nakon završetka srednje Medicinske škole započela je praksu dok se istovremeno spremala za prijemni ispit za Medicinski fakultet. A onda je, neočekivano, strašna bolest ušla u njen život.

- Marina je treće dete u porodici. Bila je potpuno normalno, zdravo dete. Savesna, maksimalno odgovorna, uvek dobre ocene. Htela je da posle srednje škole upiše medicinu kada su krenuli problemi.

U maju prošle godine počela je da še žali prvo na bolove u ramenu, pa u grudima.

Ali, to je bilo periodično. Ozbiljni simptomi počeli u novembru kada je počela da dobija konstantne temperature pa su svi posumnjali na koronu. Testirali smo je ne znam koliko puta, slikali pluća, obilazili sve klinike redom, više nismo znali gde da idemo - ispričala je nedavno Marinina majka Nataša Đorđević.

Ona kaže da je Marina primila prvi krug citostatske terapije, ali da je stanje izuzteno ozbiljno zbog čega mora hitno presađivanje koštane srži u inostranstvo.

- Ni njen brat, ni sestra nisu 100 odsto podudarni, zbog toga je najbolje da se obavi presađivanje u insotranstvu. Trenutno prima drugi krug citostatske terapije ali je potrebno što pre da ode na zahvat. Ona je veoma jaka i hrabra devojčica. Teško joj pada situacija ali se nekako drži. Često plače jer je lepo vreme a ona sedi u sobi zatvorena i ne zna kada će opet moći da izađe napolju. Opala joj je kosa od citostatske terapije, ali ne gubi nadu da će otići na intervenciju koja će joj pomoći da normalno nastavi život, postane lekar i sutra pomaže drugim ljudima. Veliku podršku joj daju drugarice, koje su, zbog nemogućnosti da dođu kod nje u sobu, došle ispod prozora sa velikim transparentom „Marina volimo te“. Kada ih je videla, Marina je zaplakala, ispričala je Nataša na ivici suza.

Kroz razne akcije, Nišlije su do sada sakupile blizu 40.000 evra

Oni koji žele da pomognu, mogu da pošalju SMS sa sadržajem 1220 na broj 3030 iz Srbije, 1220 na 455 iz Švajcarske ili donacijama na račune:

Dinarski račun: 160-6000001292667-11

Devizni račun: 160600000129293289

IBAN: RS35160600000129293289

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.