VUKAN MORA DA PRIMI LEK ŠTO PRE: Pokažimo solidarnost još jednom, SMA JE OPAKA BOLEST!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Budi human/Twitter

1239 NA 3030

VUKAN MORA DA PRIMI LEK ŠTO PRE: Pokažimo solidarnost još jednom, SMA JE OPAKA BOLEST!

Nakon operacije noge uopšte nije pomerao i to je nama skroz bilo čudno, a ruke kako su krenuli dani, sve je slabije i slabije pomerao

Objavljeno:

Godine pandemije bile su godine izazova, ali i godine u kojima smo pokazali solidarnost, humanost i brigu o drugima. Još jednom je potrebno da to pokažemo, jer se osmomesečni Vukan Stoiljković iz Vranja bori sa spinalnom mišićnom atrofijom najtežeg tipa, a potreban mu je najskuplji lek na svetu. Do sada je prikupljeno oko 380.000 evra od potrebnih 2,5 miliona evra.

Voli da se smeje, kupa, igra. Voli kada mu tata i mama pričaju, ali i kada dođu gosti. To je ukratko mali borac – osmomesečni Vukan. Kada mu je sa dva meseca operisana preponska kila, roditelji nisu ni slutili da je to početak njihove borbe.

1 / 3 Foto: Budi human

"Nakon operacije noge uopšte nije pomerao i to je nama skroz bilo čudno, a ruke kako su krenuli dani, sve je slabije i slabije pomerao", kaže Vukanov tata Miloš Stoiljković.

To ih je nateralo da potraže pomoć lekara u Vranju, Nišu, Beogradu.

"Došli smo u Beograd, u Tiršovoj su bukvalno sa vrata prepoznali simptome, doktorka je odmah rekla da sumnja na spinalnu mišićnu atrofiju. Ja i suprug smo bili u šoku u tom trenutku. Ja sam negde podsvesno se nadala da greše lekari, međutim kad su uzeli krv nakon dve nedelje stigli su rezultati, analize su bile pozitivne", rekla je mama Ivana Stoiljković.

U takvoj situaciji, kaže tata, prvo se pitate zašto vaše dete.

"A onda se u vama probudi ogroman strah, gde vas čeka ceo životni poziv da dete negujete, čuvate, da ga bukvalno odgajate drugačije u odnosu na ostalu decu", rekao je Miloš.

Počeo je da prima terapiju u Srbiji, od koje mu je, kažu roditelji, malo bolje. Ipak, nadaju se najskupljem leku na svetu.

"Najviše strahujem da se ne pogorša stanje njegovog disanja, da ne oslabe mišići. Iskreno se nadam da ćemo brže skupiti novac, već je trebalo da primi terapiju. S obzirom da nije, sada moramo da se borimo da to bude što pre", ističe mama Ivana.

Tata se nada da će Vukan do rođendana primiti terapiju.

"I da nastavi život kao svaka normalna beba i da ima detinjstvo kao sva deca", dodaje Miloš.

Za to je potrebno da svi pošaljemo SMS sa sadržajem 1239 na broj 3030

Ukoliko želite da pomognete Vukanu, to možete učiniti i uplatom na račun.

Dinarski račun: 160-6000001381533-66

Devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT: DBDBRSBG

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.