KOŠTANA JE APSOLUTNA ŠAMPIONKA! Krava JEDNA U MILION, veterinari ne pamte ovakav slučaj (FOTO)
Krava Koštana, Foto: RINA

REKORD

KOŠTANA JE APSOLUTNA ŠAMPIONKA! Krava JEDNA U MILION, veterinari ne pamte ovakav slučaj (FOTO)

"Ja se veterinom bavim skoro 20 godina, i ovo je rekord u mojoj karijeri"

Objavljeno:

Prava je retkost da jedna krava oteli i dvoje teladi, ali Кoštanka izBajine Bašte koja je u vlasništvo porodice Glišić stigla iz sela Кošlje kod Ljubovije prava je rekorderka. Ona je dan pre nego što je ušla u deveti mesec, na svet donela ni manje ni više već - četiri zdrava teleta.

Krava, Telad
foto: RINA

"Кrava je sve to sama iznela bez ičije pomoći. Bez bilo kakvih problema i poteškoća na svet je donela četiri teleta svi zdravi i pravi, od kojih su troje žensko i jedno muško. Seme koje se koristi za široku populaciju omatičenih grla centra za omatičenje iz Velike Plane doprinelo je da to protekne bez ikakvih komplikacija. Ja se veterinom bavim skoro 20 godina, i ovo je rekord u mojoj karijeri. Verovatnoća da krava oteli četvoro i to da su svi zdravi je jedna u milion", rekao je veterinar Aleksandar Veljanovski.

Iako su Glišići prevalili ogroman put, kako bi stigli do krave Кoštanke, nisu štedeli ni dinara, platili su je 1200 evra koliko su i vlasnici tražili, nisu se cenkali jer im se na prvi pogled dopala.

"Iskreno zadesilo nas je pravo iznenađenje, nismo očekivali toliko prinova, kada su rekli veterinari da pored jednog teleta ima još, umalo sa nogu nismo pali. Кada smo videli da je naša krava nas svet donela četvoro, kroz šalu smo rekli dosta je. Morali smo videti šta ćemo sa njima zbog malo prostora", kazala je domaćica.

Po svemu sudeći svoju štalu će Glišovići morati da proširuju, jer pored krave Кoštanke koja je rekorderka imaju još pet krava čije se prinove čekaju. Problem predstavlja što nemaju dovoljno obradive zemlje kako bi im spremili hranu već moraju da dokupljuju.

( Espreso / Rina )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.