PIJACA U OVOM SRPSKOM GRADU OSVANULA SABLASNO PRAZNA: Evo gde su svi prodavci (FOTO)
Protestna šetnja Udruženja pijačnih radnika ispred Ušća, Foto: Rina

E-FSIKALIZACIJA

PIJACA U OVOM SRPSKOM GRADU OSVANULA SABLASNO PRAZNA: Evo gde su svi prodavci (FOTO)

Radnici pijace u čačanskom naselju Ljubić otišli su da se pridruže kolegama u Boegradu

Objavljeno:

Jedna od najpoznatjih robnih pijaca u Zapadnoj Srbiji koja se nalazi u čačanskom naselju Ljubić jutros je osvanula sablasno prazna, a većina tezgi ne radi. Razlog je to što su pijačni prodavci, nezadovoljni uvođenjem e-fiskalizacije, otišli na protest u Beograd.

„Radnici iz cele Srbije dolaze danas u Beograd. Zahtev je da se ukine e-fiskalizacija i ako može da se uvede paušalno plaćanje. Pijaca je srce i duša, a ne neki veliki market. Na pijaci ne možeš da kažeš da nešto košta toliko i da za toliko i prodaš. To uvek bude manje. Mi smo sirotinja koja se sama bori za svoje”, rekao je Dejan Isailović, prodavac sa robne pijace u Ljubiću.

On dodaje da pijačnim prodavcima nije država dala posao već su ga sami našli, i od njega izdržavaju porodice, uredno plaćajući socijalno i penziono osiguranje.

1 / 3 Foto: Rina

Novim Zakonom o fiskalizaciji, prodavci na pijacama moraće da uvedu fiskalne kase. Кraj prelaznog roka je 30. april, a kako se taj datum približava, pijačni prodavci najavili su i radikalizaciju protesta ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune.

( Espreso / Rina )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.