HUMANI BOŠKO OSMISLIO FENOMENALAN NAČIN ZA UDOMLJAVANJE LUTALICA: Desetak je već poslao za Beograd i Novi Sad
Boško Milosavljević, Foto: RINA

SJAJNO!

HUMANI BOŠKO OSMISLIO FENOMENALAN NAČIN ZA UDOMLJAVANJE LUTALICA: Desetak je već poslao za Beograd i Novi Sad

Nije okrenuo glavu ni od humanitarnih akcija kada se skupljala pomoć za ugrožena područja

Objavljeno:

Problem pasa lutalica postaje sve veći, međutim i pored te činjenice broj onih koji kupuju pse je mnogo veći od onih koji ih udomljavaju. Bivši košarkaš i košarkaški trener sa Rudnika, Boško Milosavljević, ima posebnu humanitarnu misiju kroz koju podiže svest o značaju udomljavanja pasa lutalica.

Nakon što je završio sportsku karijeru, počeo je da se bavi seoskim turizmom na planini koja važi za krov Šumadije i kaže da gostima koji dođu da odsednu u njegovo domaćinstvo prvo ponudi "rudničke mešance" kojih ima napretek širom planine pa tek onda idu "lakše teme".

"Desetak sam već poslao za Beograd i za Novi Sad. U pitanju su uglavnom gosti koji dođu, upoznaju se sa lepotama našeg kraja, budu u domaćinstvu ili preko njih, šaljem pse nekim njihovim rođacima", kaže Boško za RINU.

Odmalena je pokazivao sklonost ka brojnim akcijama tog tipa, ali je usavršio baš pomoć napuštenim psima lutalicama.

1 / 3 Foto: RINA

"Smatram da svi treba da pomognemo životinjama. Svi smo mi deo jednog velikog kolača živih bića, svi smo jedno. Njima do čoveka nema ko da pomogne. Rudnik ima nemali broj pasa lutalica što je primetno šetajući se rudničkim stazama zdravlja. To sam nametnuo sebi kao obavezu i gledam da spojim lepo i korisno", saopštava bivši košarkaš.

Za vreme te svoje "obaveze", kao košarkaški trener sa klubom i kolegama učestvovao je u humanitarnim turnirima 3x3 kao što su ’Trojka iz bloka’ i dr. Sve je bilo pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Istočne Srbije.

"Mnoge akcije sam i sam predlagao, a nekima se priključivao. Ne može se biti dobar u svom poslu, a da se nema osećaj za druge. Saosećajnost i sposobnost prepoznavanja tuđih problema i činjenje onima oko nas čini nas srećnijima u svakom pogledu", naglašava Boško.

Nije okrenuo glavu ni od humanitarnih akcija kada se skupljala pomoć za ugrožena područja, a njegovo domaćinstvo opredeljeno za planinski turizam učestvovalo je u izgradnji Crkve Svetog Đorđa na Rudniku i da daje doprinos završetku tog, za sve Rudničane, "duhovnog hrama". Boško je, inače, i dobrovoljni davalac krvi, 22 puta.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.