Srpska prosveta doživeće promene koje se vašoj deci neće dopasti nimalo! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Informatika ukida fizičko!

Srpska prosveta doživeće promene koje se vašoj deci neće dopasti nimalo! (FOTO)

Izborni predmeti postaće sekcije. Prvo će biti promenjena nastava u petom razredu. Ubuduće škole neće moći da izdaju fiskulturne sale pre 21h
Objavljeno: 16:35h

Osim drugačije organizovanog fizičkog, naša sagovornica naglašava da je posebno važno to što će u raspored, umesto tog časa izbornog sporta, doći obavezna informatika. To će, kaže, sigurno biti spremno za septembar.

Predloge novih nastavnih planova i programa za peti razred Ministarstvo prosvete je već zatražilo od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Očekuje se i da realizuju ideju da izborni predmeti postanu sekcije.

- Škole već imaju niz vannastavnih aktivnosti, od hora i orkestra, do novinarskih, likovnih, literarnih i drugih sekcija. Taj model je dobar za predmete koji se sada vode kao neobavezni izborni - objašnjava Vesna Nedeljković. - Ideja nam je da vratimo različite sadržaje i da škole postanu mesto okupljanja naše dece.

PRIMENA, A NE "BUBANjE"

foto: Stock Thinstock

Planovi i programi biće reformisani na način koji će dovesti do toga da se kod učenika vrednuje znanje koje stiče, a ne ocena. U Ministarstvu objašnjavaju da je reč o ishodnom planiranju, koje od učenika ne traži samo da nauči sadržaj napamet, već to kako taj sadržaj može da se primeni.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.