MAJČINSTVO POSLE 35. GODINE: Istraživanja DOKAZALA da starije porodilje imaju veću šansu da dožive DUBOKU starost
Ilustracija, Foto: Profimedia

PREDNOSTI I MANE

MAJČINSTVO POSLE 35. GODINE: Istraživanja DOKAZALA da starije porodilje imaju veću šansu da dožive DUBOKU starost

Istina je da se plodnost smanjuje kako godine rastu, ali istraživanja su dokazala da itekako ima dosta prednosti kao stariji roditelj

Objavljeno:

Kada pređete tridesetu godinu, sve veći pritisak ćete dobijati pitanja okoline kada ćete da se ostvarite kao majka.

To previše opterećuje i stvara pritisak žena, ako ne na svesnom onda na nesvesnom nivou, ali istina je ta da možete sa ovim činjenicama da argumentujete sve te ljude.

Istina je da se plodnost smanjuje kako godine rastu, ali istraživanja su dokazala da itekako ima dosta prednosti kao stariji roditelj.

Majka
foto: Profimedia

1. Inteligencija

Istaživanje koje je testiralo 830 srednovečnih žena, dokazalo je da žena koja dobije dete nakon 35. godine ima oštrije zapažanje i mnogo efikasnije i brže pamćenje.

2. Spremniji ste

Istina je uvek ista - zrelost dolazi sa godinama, pa tako je i ovde dokazano da su starije mame dosta stpljivije i staloženije od mladih mama. Takođe je otkriveno da manje kažnjavaju svoju decu.

Majka
foto: Profimedia

3. Finansijski stabilnost

- Istraživanje pokazuje da deca starijih majki ostaju duže u obrazovnom sistemu, imaju bolje rezultate na testovima i veća je verovatnoća da će biti fakultetski obrazovani, za razliku od svojih vršnjaka koje su rodile mlađe majke - kažu stručnjaci

4. Živećete duže

I za kraj odbacićemo onaj stereotip da starije mame nemaju energiju da prate svoju dec u koraku. Opet se dokazalo da je ovo daleko od istine, navodno žene koje rode nakon 35. godine imaju dva puta veću šansu da dožive 96. godinu.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso/najzena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.