"KAFA MOŽE DA SAČEKA, ŽIVOT NEMA REPRIZU": Mladi Novovarošani oduševili sve, KAPA DOLE!
Ilustracija, Foto: RINA

human gest

"KAFA MOŽE DA SAČEKA, ŽIVOT NEMA REPRIZU": Mladi Novovarošani oduševili sve, KAPA DOLE!

Apel mladih urodio je plodom, pa smo zadovljni odzivom naših sugrađana na akciju dobrovoljnog davanja krvi

Objavljeno:

O tome koliko je važno imati dovoljne zalihe krvi u bolnicama nije potrebno posebno pričati. Međutim, ono što je veoma važno jesu dovoljne količine dragocene tečnosti i u zdravstvenim ustanovama u malim sredinama, jer dok se bolesnik transportuje do većih gradova može biti prekasno. Omladina Nove Varoši pokrenula se i angažovala kako bi na svoje sugrađane apelovala da se u što većem broju odazovu na dobrovoljnu akciju davanja krvi.

"Apel mladih urodio je plodom, pa smo zadovljni odzivom naših sugrađana na akciju dobrovoljnog davanja krvi. To je od velike važnosti za sve, tako da očekujemo da će i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu odvojiti malo svog vremena i učiniti to humano delo, a na taj način i nekom spasiti život", rekla je sekretar Crvenog krsta u Novoj Varoši Milena Jojević.

1 / 10 Foto: Aleksandra Čolić

Ono što je alarmiralo i dodatno uticalo na ljude da se odazovu akciji jeste i promotivni spot koji su osmislili mladi Novovarašani. Snimanje spota imalo je za cilj da probudi svest kod omladine da par minuta vremena koje bi potrošili za ispijanje kafe i pića u kafićima, jednom mesečno izdvoje za humanost.

"Potrudili smo se da na našem primeru, pošto smo i sami dobrovoljni davaoci krvi, mladima pošaljemo poruku da kafa može da čeka, a da život nema reprizu. Na poslednju akciju dobrovonjnog davanja krvi odazvalo se trinaest novih humanih ljudi, među kojima i omladina naših godina, što nam je posebno drago. Nastavićemo da i za svaku narednu akciju na zanimljiv način promovišemo humanost, a i sami ćemo biti primer drugima i dalje", istakli su Suzana, Nenad i Žarko akteri spota za dobrovoljno davanje krvi.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.